Speelster in the picture: Manouk Hermans van Peelpush

Speelster in the picture: Manouk Hermans van Peelpush

De 25-jarige Manouk Hermans komt voor het derde jaar op rij in actie voor Peelpush. De ploeg uit Meijel strijdt tegen degradatie: "Ons doel is nu behoud in de Eredivisie zodat we volgend jaar weer kunnen laten zien waarom we hier thuishoren!"

5 Manouk Hermans website formaat

Wie ben je?
"Mijn naam is Manouk Hermans, 25 jaar, wonend in Eindhoven en ik ben midden-aanvalster bij Peelpush Dames 1. Ik ben zojuist afgestudeerd aan de Master Marketing Management en half maart zal ik gaan starten met mijn eerste 'grote mensen baan' bij een PR & Marketing bureau in Eindhoven."

Hoelang speel je al bij Peelpush? Waar ben je je carrière begonnen?​
"Ik ben als klein meisje begonnen met volleyballen bij de mini’s van VVC Best. Toen ik 18 was ben ik een jaartje gestopt ,waarna ik een jaar heb meegetraind bij Gepidae in Tilburg. Daarna heb ik 3 jaar bij ESVV Hajraa in de derde divisie gespeeld, totdat ik werd opgebeld door Johan om een keer mee te komen trainen in Meijel bij Peelpush, en daar speel ik nu alweer mijn derde seizoen!"

Wat is jouw sterkste punt in het veld?​
"Absoluut mijn enthousiasme en volleybal technisch blokkeren."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?​
"Ik denk toch wel dat ik mijn meeste volleybalblunders in de allereerste training bij Peelpush heb laten zien. Ik zakte door mijn armen omdat ik het planken niet vol hield, daarna heb ik meerdere keren geshowd dat ik nog nooit had gerold en gedoken en als klap op de vuurpijl serveerde ik nog onder het net door. Schijnbaar heb ik daarmee toch indruk gemaakt haha!"

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?​
"Ik ben tevreden dat we de eerste wedstrijd van de degradatiepoule hebben gewonnen ja! Natuurlijk hadden we liever in de kampioenspoule gespeeld, maar dat zat er helaas niet in voor ons."

Wat is jouw doel dit seizoen?​
"Ons doel is nu behoud in de Eredivisie zodat we volgend jaar weer kunnen laten zien waarom we hier thuishoren!"

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?​
"Dat was zéker het kampioenschap in de Topdivisie vorig seizoen en bijkomend de promotie naar de Eredivisie."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?​
"Laten we eerst maar beginnen met het behalen van de kampioenspoule en dan dromen we erna weer verder :)"

Noot van de redactie: dit artikel is geschreven voordat bekend werd gemaakt dat alle volleybalwedstrijden in maart worden afgelast. Het is op dit moment nog niet bekend hoe de degradatiepoule in de Eredivisie dames wordt vervolgd.

Foto: Wim Simons (Peelpush)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×