Speelster in the picture: Pien Vos van Springendal Set-Up '65

Speelster in the picture: Pien Vos van Springendal Set-Up '65

Het Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speelster in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag is het woord aan Pien Vos, passer-loper van Springendal Set-Up '65: "Plezier maken, dat is het belangrijkste."

3 Pien Vos Website Formaat

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 onderging dit jaar een grote metamorfose. Veel speelsters van vorig seizoen vertrokken. Het team werd aangevuld met nieuwe gezichten van buiten, maar ook van binnen de club. Eén van die ‘Set-Uppers’ is Pien Vos. Deze 18-jarige passer-loper maakte dit jaar de overstap van dames 3 naar dames 1. 

Pien, hoe was jullie voorbereiding?
"Ik speelde een paar jaar in dames 3 toen ik afgelopen zomer gevraagd werd voor dames 1. Ik had het ontzettend naar mijn zin in dames 3 en twijfelde of ik het in het eerste team wel net zo leuk zou vinden. Mijn moeder zei: “Óf je gaat het heel leuk vinden óf je bent het al snel helemaal zat.” Gelukkig werd het dat eerste en verdwenen mijn twijfels tijdens de eerste training. Vanaf het begin was het ontzettend leuk en was de sfeer goed, al liep ons spel in de eerste week allesbehalve soepel. Veel van ons hadden nog nooit echt met elkaar gespeeld, dat zorgde voor chaos in het veld. Maar hoe vaker we trainden, hoe beter het ging. We raakten aan elkaar gewend en op elkaar ingespeeld. Toen het seizoen begon, stond er een écht team."

Hoe gaat het seizoen tot nu toe?
"Het gaat goed! Ik denk dat we het boven verwachting gaan doen. We zijn misschien jong en hebben niet allemaal veel ervaring, maar we vechten voor elke bal en zijn heel enthousiast. Ook is iedereen van ons vrij nuchter. We doen niet moeilijk, we volleyballen gewoon. Ik denk dat we zo heel veel voor elkaar kunnen boksen."

Wat voor speelster ben je?
"Ik ben kalm, rustig en het tegenovergestelde van een stresskip. Daarom kan ik goed presteren onder druk. Tijdens de eerste thuiswedstrijd zat de sporthal goed vol, maar had ik hooguit wat gezonde spanning."

Wat zijn je persoonlijke ambities van dit seizoen?
"Eigenlijk wil ik in het algemeen beter worden. Vaker scoren in mijn aanval, maar ook in het achterveld meer ballen van de grond halen. In het begin sloeg ik veel in het blok of werd mijn aanval altijd verdedigd. Dat heeft natuurlijk te maken met kracht… en daar werk ik nu aan tijdens de krachttraining. Daar moest ik trouwens wel even aan wennen. Eerlijk gezegd vind ik die training verschrikkelijk, maar ik merk nu al dat ik sterker word. Dat zie ik ook terug in mijn aanval."

En wat zijn de ambities van jullie team dit seizoen?
"Plezier maken: dat is het belangrijkste. Als dat goed zit, zie je dat zeker terug in de resultaten. Natuurlijk willen we alles eruit halen wat erin zit. Voor ons betekent dat de top zes halen. En ik denk dat dat moet lukken!"

Tot slot: wat is jouw ultieme volleybaltip?
"Haha, moeilijke vraag. Ik zou zeggen: maak je niet te druk. Laat je niet gek maken door de tegenstander of fanatieke supporters. En blijf niet te lang hangen in je fouten. Je schiet er niks mee op en kunt er niets meer aan veranderen. Elke nieuwe bal is weer een nieuwe kans!"

Foto: Herman Zandhuis

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×