Speler in the picture: Kyran Versteegen van Talentteam Papendal

Speler in the picture: Kyran Versteegen van Talentteam Papendal

Kyran Versteegen speelde dit jaar voor het eerst in de Nederlandse Eredivisie. Het seizoen zit er voor hem en zijn teamgenoten van Talentteam Papendal al op, maar het 16-jarige talent kijkt met een goed gevoel terug: "Het is altijd lastig om met nieuwe spelers weer een goed team neer te zetten, maar dat is denk ik wel gelukt."

7 Kyran Versteegen website formaat

Wie ben je?
"Ik ben Kyran Versteegen, ik ben 16 jaar oud en ik kom uit Sittard (Limburg). Sinds dit seizoen speel ik bij het Talentteam Papendal. Mijn positie is zowel passer-loper als libero. Ook maak ik deel uit van de selectie van Jeugd Oranje in de zaal, maar ook in het zand bij BTN. Ik zit nu in 5 VWO op het Beekdallyceum te Arnhem en woon permanent op Papendal."

Hoelang speel je al bij het Talentteam?
"Dit is mijn eerste jaar hier op Papendal bij het Talentteam. Het competitie seizoen is net afgelopen, maar het voelt alsof ik hier pas een paar maanden ben. De tijd vliegt voorbij, vooral omdat het ook heel leuk is hier! Je bent veel met school in combinatie met volleybal bezig."

Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik ben begonnen in een klein clubje in Sittard, namelijk VC Sittardia. Hier heb ik drie jaar gespeeld en daarna ben ik naar NOLIKO (greenyard) Maaseik gegaan. Hier heb ik ook drie jaar gespeeld en daarna ben ik naar het Talentteam gekomen. Ook heb ik bij RTC Sittard gespeeld voor drie jaar."

Wat is jou sterkste punt in het veld?
"Mijn sterkste punt is mijn verdediging. Dit komt omdat ik altijd de mogelijkheden inschat die de aanvaller heeft in combinatie met de blokkering aan mijn eigen kant en hiernaar mijn positie in het veld aanpas."

Wat is jouw grootste blunder?
"Deze vraag ga ik beantwoorden met een filmpje. Mede mogelijk gemaakt door teamgenoot Yannick Bak."

Het seizoen is voor jullie al afgelopen, ben je tevreden met de resultaten van jouw team?
"Ik ben zelf zeker tevreden over hoe het team gepresteerd heeft dit jaar. Het is altijd lastig om met nieuwe spelers weer een goed team neer te zetten, maar dat is denk ik wel gelukt. Soms hebben we wat puntjes laten liggen tegen tegenstanders waar dit niet had gehoeven, maar dat gebeurt altijd wel, dus ik ben zeker tevreden over hoe we het dit seizoen gedaan hebben. De rest van het jaar gaan we dus hard trainen en veel beter en sterker worden en hopelijk wat oefenwedstrijdjes spelen. Mijn intentie is om deze zomer actief te zijn in het beachvolleybal."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Omdat ik pas 16 jaar ben, heb ik nog een hele carrière voor me liggen. Ik hoop dan ook dat er nog veel dierbare momenten gaan komen, maar mijn meest dierbare moment tot nu toe is de eerste keer dat ik een wedstrijd heb gespeeld voor het Nederlands team op het 8 landentoernooi in Portugal. Dit was vorig jaar januari. Ik heb hard gewerkt om dat doel te kunnen bereiken en was dan ook heel blij toen het eindelijk lukte. Daarnaast heb ik nog een bijzonder moment: afgelopen zomer behaalde ik met Siem Ooijman de zesde plek tijdens het EK Beach U18 in Oostenrijk."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Goud op de Olympische Spelen is voor mij altijd het grootste doel geweest. Hier zal ik dan ook altijd hard voor blijven trainen en kansen creëren om dit doel te kunnen bereiken."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×