Katja Stam en Raïsa Schoon zijn doorgedrongen tot de halve finales van het EK Beachvolleybal in München. Het Nederlandse duo won de kwartfinale in drie sets van Menia Bentele en Anouk Vergé-Dépré uit Zwitserland (20-22, 21-19 en 10-15).

In de openingsset van de kwartfinale gingen Katja Stam en Raïsa Schoon de technische time-out in met een voorsprong van drie punten. De Nederlanders wisten dit vast te houden tot 14-17, maar met sterk verdedigingswerk trokken de Zwitsers de stand weer gelijk: 17-17. Nederland nam een time-out, maar ook het daaropvolgende punt ging naar Bentele/Vergé-Dépre. Dankzij een monsterblok van Stam was het voordeel even later weer aan Nederlandse zijde: 19-20. Het eerste setpunt werd nog weggespeeld door de Zwitsers, maar de tweede verzilverde Stam met haar tweede blokkeringspunt.

De tweede set leek een herhaling van de eerste. Wederom hadden Stam en Schoon een voorsprong, maar ook nu wisten de Zwitserse vrouwen de achterstand van drie punten weg te werken. In de slotfase trokken Bentele en Vergé-Dépré dit keer aan het langste eind. Na twee aanvalsfouten op rij van Schoon ging de tweede set met 21-19 naar Zwitserland. In de allesbeslissende derde set ging het tot 5-5 gelijk op, waarna Stam en Schoon afstand namen. Met 11-15 bemachtigde het duo een plek bij de laatste vier. Vanavond spelen ze om 17.45 u de halve finale tegen Kravcenoka/Graudina uit Letland.

Voorafgaand aan de halve finales bij de vrouwen, spelen de mannenteams de achtste finales. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan om 15.30 u tegenover Robin Seidl en Philipp Waller uit Oostenrijk, een uur later nemen Mart van Werkhoven en Steven van de Velde het op tegen de Poolse Michal Bryl en Bartosz Losiak.

Uitslag
Bentele/Vergé-Dépré, A. - Stam/Schoon 1-2 (20-22, 21-19 en 11-15)

Programma


Tijd

Teams

Ronde

15.30 u

Brouwer/Meeuwsen - Seidl, R./Waller (AUS)

Round of 16 (m)

16.30 u

Bryl/Losiak (POL) - Van Werkhoven/Van de Velde

Round of 16 (m)

17.45 u

Stam/Schoon - Kravcenoka/Graudina (LAT)

Halve finale (v)

Livestreams
Alle informatie over hoe je de Nederlandse teams kan volgen op het EK vind je op deze pagina.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×