Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de kwartfinale bereikt van het EK Beachvolleybal in München. De Nederlanders versloegen Inna en Iryna Makhno uit Oekraïne in drie sets (21-15, 19-21 en 15-9). Morgen staat Stam/Schoon in de kwartfinale tegenover de Zwitserse Bentele/Vergé-Dépré, A.

Katja Stam en Raïsa Schoon wonnen de eerste set overtuigend. Het Nederlandse duo ging de technische time-out in met een voorsprong van drie punten (12-9) en wist die verder uit te bouwen naar 20-15. Dankzij sterk verdedigingswerk van beide Nederlanders, verzilverde Stam/Schoon direct hun eerste setpunt voor een 1-0 voorsprong in sets.

De Oekraïense tweelingzussen kwamen sterk uit de startblokken in de tweede set. Al snel stond een 3-6 voorsprong op het scorebord, maar in de stromende regen wisten Stam en Schoon het gat weer te dichten. Bij een stand van 13-14 in het voordeel van de Oekraïense vrouwen werd de wedstrijd vanwege onweer stilgelegd. Driekwartier later werd het duel hervat en met het minimale verschil ging de setwinst naar Inna en Iryna Makhno. In de derde set waren het Stam en Schoon die de controle hadden. Met 15-9 plaatste het Nederlandese duo zich voor de kwartfinale van het EK. Voor een plekje bij de laatste vier nemen ze het morgen op tegen Menia Bentele en Anouk Vergé-Dépré uit Zwitserland.

De mannenteams spelen morgen de round of 16. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan om 15.30 u tegenover Robin Seidl en Philipp Waller uit Oostenrijk, een uur later nemen Mart van Werkhoven en Steven van de Velde het op tegen de Poolse Michal Bryl en Bartosz Losiak.

Uitslag
Stam/Schoon - Makhno, In./Makhno, Ir. 2-1 (21-15, 19-21, 15-9)

Programma vrijdag 16 augustus

Tijd

Teams

Ronde

11.00u

Bentele/Vergé-Dépré, A. (SUI) - Stam/Schoon

Kwartfinale (v)

15.30 u

Brouwer/Meeuwsen - Seidl, R./Waller (AUS)

Round of 16 (m)

16.30 u

Bryl/Losiak (POL) - Van Werkhoven/Van de Velde

Round of 16 (m)

Livestreams
Alle informatie over hoe je de Nederlandse teams kan volgen op het EK vind je op deze pagina.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×