Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Parijs. Zaterdagavond spelen de Nederlandse duo’s voor een plek in de finale. Matthew Immers en Stefan Boermans werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Nicolai/Cottafava.

Katja Stam en Raïsa Schoon openden hun duel tegen Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré met een 0-3 voorsprong. Het Zwitserse duo kwam nog terug tot 10-10, maar even later pakte Stam en Schoon weer de leiding. De fouten stapelden zich op aan Zwitserse zijde en met een servicefout van Böbner eindigde de set: 17-21 in het voordeel van Stam en Schoon. Het Nederlandse duo speelde een bijna foutloze tweede set en hadden in de slotfase vijf matchpoints. De Zwitsers overleefden er twee, waarna Schoon het afmaakte met haar twintigste punt van de wedstrijd. Om 19.00 uur speelt het Nederlandse duo de halve finale tegen de Amerikaanse Betsi Flint en Kelly Chen, de winnaars van het Elite 16-toernooi in Hamburg.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen namen het in de kwartfinale op tegen Pablo Herrera en Adrián Gavira uit Spanje. In de eerste set pakten de Nederlanders op 8-9 de voorsprong, waarna ze die niet meer uit handen gaven. Dankzij een uitgeslagen bal van Herrera kwam Nederland op setpunt (17-20), waarna Brouwer de set eindigde zoals hij hem begon: met een ace. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en waren het de Spanjaarden die vanaf het midden van de set de controle hadden. Op 20-15 verzilverde Gavira de eerste van vijf setpunten.

Toen Brouwer en Meeuwsen in de slotfase van de derde set vier punten voorsprong hadden (9-13), leek het verschil te zijn gemaakt. Het Nederlandse duo maakte echter drie fouten op rij en daarmee kwamen de Spanjaarden terug tot 12-13. Gavira serveerde de bal vervolgens buiten de lijnen, waarna de service van Brouwer in het net belandde (14-13). Op het tweede matchpoint haalde Meeuwsen de overwinning met een keurige side-out binnen. Vanavond staan ze in de halve finale tegenover Paolo Nicolai en Samuele Cottafava. In de kwartfinale versloeg het Italiaanse duo Matthew Immers en Stefan Boermans in twee sets. De Nederlanders verloren beide sets met 19-21 en eindigen dit toernooi op een vijfde plek.

Uitslagen kwartfinales
Böbner/Vergé-Dépré, Z. - Stam/Schoon 0-2 (17-21, 17-21)
Herrera/Gavira - Brouwer/Meeuwsen 1-2 (17-21, 21-15, 13-15)
Nicolai/Cottafava - Immers/Boermans 2-0 (21-19, 21-19)

Programma halve finales

Dag

Tijd

Teams

Za. 1 oktober

19.00 u

Flint/Cheng (USA) - Stam/Schoon

Za. 1 oktober

22.15 u

Nicolai/Cottafava (ITA) - Brouwer/Meeuwsen

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot wedstrijden van de Beach Pro Tour is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×