Stam/Schoon en Brouwer/Meeuwsen hebben zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van het WK Beachvolleybal in Rome. Voor Immers/Boermans, Luini/Penninga en Varenhorst/Van de Velde is de zeventiende plek het eindstation. De drie Nederlandse duo’s werden uitgeschakeld in de round of 32.

Olympisch kampioenen schakelen Immers/Boermans uit
Matthew Immers en Stefan Boermans troffen vandaag een taaie tegenstander in de round of 32: olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum. De Noren kwamen op een comfortabele voorsprong in de eerste set door bij een stand van 8-8 vijf van de zes daaropvolgende punten te scoren. Het duo wist hun voorsprong vast te houden en had in de slotfase vier setpunten, waarvan ze hun derde verzilverde: 18-21. De tweede set leek een herhaling van de eerste. Wederom nam het Noorse duo vanaf 8-8 afstand. Een succesvolle challenge op 13-16 gaf Mol, A./Sørum, C in plaats van drie, maar liefst vijf punten voorsprong (12-17) en op het eerste wedstrijdpunt van de Noren viel de aanval van Boermans nét buiten de lijnen. Een zeventiende plek is daarmee het eindstation voor Immers/Boermans.

Luini/Penninga verliezen driesetter
Leon Luini en Ruben Penninga namen het vandaag op tegen Trevor Crabb en Tri Bourne uit Amerika. Het Nederlandse duo had in de eerste set al snel een 2-6 voorsprong en kwam aanvallend goed tot scoren. Met 18-21 sleepte Luini/Penninga de eerste set binnen, maar de tweede set ging naar de Amerikanen. Het aantal zelf gescoorde punten was hoger aan Nederlandse kant (16 tegenover 13), maar het duo maakte ook meer fouten (10 tegenover 2). In de derde set waren het wederom de fouten die de Nederlanders de set kostten: met 15-10 plaatste Crabb, Tr./Bourne zich voor de volgende ronde.

4 WK Beach 1
4 WK Beach 2
4 WK Beach 3
4 WK Beach 4
4 WK Beach 7
4 WK Beach 8
4 WK Beach 10

Nederlandse clash
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren in de round of 32 gekoppeld aan Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde. In de eerste set ging het lang gelijk op tussen de twee Nederlandse teams, maar daar kwam een einde aan toen Brouwer/Meeuwsen bij een stand van 17-16 drie punten op rij scoorde. Twee van de drie punten waren bloks van Meeuwsen, die deze set maar liefst vier blokkeringspunten maakte. Varenhorst/Van de Velde kon één setpunt wegwerken, waarna de service van Van de Velde buiten de lijnen viel: 21-17. Met drie fouten op rij opende Varenhorst/Van de Velde de tweede set. De fouten bleven zich opstapelen (in totaal maakte het duo 13 fouten in de tweede set) en met een overtuigende 21-14 ging de winst naar Brouwer/Meeuwsen. Zij spelen morgen in de achtste finales tegen de winnaar van het duel tussen de Franse Krou/Gauthier-Rat en de Italiaanse Lupo/Ranghieri.

Vierde overwinning voor Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon namen het vandaag op tegen het Oostenrijkse duo Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig, dat zich via de lucky-loser ronde geplaatst had voor de round of 32. De Nederlanders speelden een solide wedstrijd en kwamen slechts één keer, bij 1-2 in de tweede set, op achterstand. De eerste set sleepten ze met 21-17 binnen en in de tweede set kreeg het duo vier wedstrijdpunten. De Oostenrijkers speelden er twee weg, waarna Stam/Schoon een time-out nam. Direct daarna verzilverde Stam het derde wedstrijdpunt met een harde diagonale aanval. Morgen neemt het Nederlandse duo het in de achtste finales op tegen olympisch finalisten Clancy/Mariafe.

Uitslagen

Immers/Boermans - Mol, A./Sørum, C. 0-2 (18-21, 17-21)
Crabb, Tr./Bourne - Luini/Penninga 2-1 (18-21, 21-19, 15-10)
Brouwer/Meeuwsen - Varenhorst/Van de Velde 2-0 (21-17, 21-14)
Stam/Schoon - Schützenhöfer/Plesiutschnig 2-0 (21-17, 21-18)

Programma round of 16

Datum

Tijd

Teams

Do. 16-06

13.00 u

Stam/Schoon - Clancy/Mariafe (AUS)

Do. 16-06

22.00 u

Brouwer/Meeuwsen - n.t.b.


Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×