Stam/Schoon en De Groot/Boermans wonnen vandaag hun beide wedstrijden in Doha en werden eerste in de poule. Morgen spelen de twee duo's verder in de knock-outfase. Na één keer winst en één keer verlies werden Luini/Penninga en Varenhorst/Van de Velde derde. Morgen spelen de twee Nederlandse duo’s in de tussenronde tegen elkaar voor een plekje bij de laatste 16.

Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon kwamen vanochtend vroeg als eerste Nederlandse duo in actie in het hoofdtoernooi. Daar namen ze het op tegen Paulikiene/Erika uit Litouwen. De eerste set ging naar Stam/Schoon, waarna het Litouwse duo knap de tweede set binnensleepte. In de derde set namen Stam en Schoon al snel een ruime voorsprong en bij een stand van 14-8 verzilverde ze hun tweede wedstrijdpunt.

In de tweede poulewedstrijd troffen ze het Amerikaanse duo Quiggle/Schermerhorn, waar ze de eerste set eenvoudig van wonnen (21-11). De Amerikanen gingen beter spelen in de tweede set, maar in de slotfase bleek het Nederlandse duo wederom te sterk. Een ace van Schoon gaf het duo vijf wedstrijdpunten, waarna een foute service van de Amerikanen de wedstrijd besloot. Dankzij hun twee overwinningen zijn Stam en Schoon eerste in de poule en spelen ze morgen verder in de knock-out fase.

Stam/Schoon - Paulikiene/Erika 2-1 (21-17, 15-21, 15-8)
Stam/Schoon – Quiggle/Schermerhorn 2-0 (21-12, 21-16)

De Groot/Boermans

In poule C troffen Stefan Boermans en Yorick de Groot het Oostenrijkse duo Hörl/Hors. De Nederlanders kwamen geen moment op achterstand in de eerste set, die ze binnensleepten met 21-16. Ook in de tweede set nam Boermans/De Groot een voorsprong, maar de Oostenrijkers trokken de set in de slotfase alsnog naar zich toe. Het Nederlandse duo begon de derde set met een kleine achterstand, maar mede dankzij de sterke service van De Groot kwamen ze langs Hörl/Horst en sleepten ze de overwinning binnen met 15-9. Ook het tweede duel werd gewonnen door De Groot en Boermans. Met 21-19 en 21-17 waren ze te sterk voor Seidl, R./Waller. Dankzij hun twee overwinningen is het Nederlandse duo poulewinnaar en spelen ze morgen verder in de knock-outfase.

De Groot/Boermans - Hörl/Horst 2-1 (21-16, 19-21, 15-9)
De Groot/Boermans - Seidl, R./Waller 2-0 (21-19, 21-17)

Varenhorst/van de Velde

In hun eerste wedstrijd in de poulefase werden Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde met 2-0 verslagen door het Canadese duo Schachter/Dearing. Een grote foutenlast aan de kant van het Nederlandse duo resulteerde in de setstanden 17-21 en 14-21. De tegenstander in de tweede wedstrijd was het Mexicaanse duo Virgen/Sarabia. De eerste set ging met 19-21 naar de Mexicanen, waarna het Nederlandse duo ijzersterk terugkwam in de tweede set. Ze wonnen met 21-10 en namen een comfortabele voorsprong in de derde set. Met twee blokkeringspunten van Varenhorst verzekerde het Nederlandse duo zich van een plekje in de tussenronde.

Varenhorst/van de Velde - Schachter/Dearing 0-2 (17-21, 14-21)
Varenhorst/van de Velde – Virgen/Sarabia 2-1 (19-21, 21-10, 15-8)

Luini/Penninga

Na zich gisteren eenvoudig geplaatst te hebben voor het hoofdtoernooi in Doha, troffen Leon Luini en Ruben Penninga vandaag Herrara/Gavira uit Spanje. Het ervaren duo noteerde een overtuigende overwinning op het Nederlandse team: beide sets werden gewonnen met 14-21. In het tweede duel troffen ze Tocs/Fokerots uit Letland. Het Nederlandse duo keek in de eerste set tegen een achterstand van vier punten aan, maar wist de set alsnog binnen te slepen met 22-20. Ook de tweede set ging naar Luini/Penninga. Met deze overwinning eindigde het duo als derde in de poule. Morgen spelen ze om 11.00 uur Nederlandse tijd tegen Varenhorst/Van de Velde voor een plekje bij de laatste 16.

Luini/Penninga - Herrara/Gavira 0-2 (14-21, 14-21)
Luini/Penninga - Tocs/Fokerots 2-0 (22-20, 21-17)