Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich in Utrecht als poulewinnaars geplaatst voor de kwartfinale van de Queen & King of the Court European Finals 2022. Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga eindigden als derde in hun poule en zijn daarmee ook door naar de kwartfinale.

Op dinsdag en woensdag werden de kwalificaties gespeeld op het bijveld voor de trappen van het Centraal Station in Utrecht. Meerdere Nederlandse duo’s deden mee, maar geen van hen wist zich te plaatsen voor de groepsfase. Van de zes Nederlandse teams die zich direct geplaatst hadden voor het hoofdtoernooi, kwamen er vanavond drie in actie. Gelegenheidsduo Christiaan Varenhorst/Ruben Penninga maakte als eerst hun opwachting en verzekerde zich dankzij twee solide rondes van een plek in de kwartfinale. In de derde ronde scoorden de Nederlanders 5 punten en daarmee eindigden ze achter Gauthier-Rat/Krou (15 punten) en Nõlvak/Tiisaar (9 punten).

Katja Stam en Raïsa Schoon speelden een goede eerste ronde (9 punten), waarna ze de tweede ronde wonnen met 11 punten. In de derde ronde was het duo niet te stoppen: met nog vijf minuten op de klok bereikten Stam en Schoon het limiet (15 punten) en wonnen zo hun sessie. Als poulewinnaars ontvingen ze de gouden bal, die ze in de kwartfinale op elk gewenst moment in mogen zetten om een rally opnieuw te spelen.

Dirk Boehlé en Mees Sengers lagen er in de eerste speelronde uit. Ze wisten één keer te scoren aan de koningskant en eindigden daarmee net achter Solhaug/Mol (2 punten). Het Nederlandse duo krijgt nog een herkansing in de 5th place play-offs, die donderdagavond gespeeld worden. Morgen staan ook de eerste wedstrijden van Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Emma Piersma/Mexime van Driel en Pleun Ypma/Emi van Driel op het programma. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema.

Volg de European Finals
Met een YouTube premium account kan je alle wedstrijden op het YouTube-kanaal van CEV Volleyball bekijken. De wedstrijden zijn ook te zien op EuroVolley.tv (€ 2,99) en ZiggoSport.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn