Eredivisie Heren

Statistieken: sterke serveerder tegenover sterke passer

Op het eredivisieplatform zijn uitgebreide statistieken van alle eredivisiewedstrijden terug te vinden. Zo is te zien welke spelers de meeste punten hebben gescoord, welke spelers blokkerend uitblinken en wie de meest stabiele passers zijn. Zondag staat een van de sterkste serveerders, Bennie Tuinstra van het Talentteam, tegenover een uitblinkende passer: Tom Koops van Vallei Volleybal Prins.

Een interessante ontmoeting in de eredivisie, een sterke serveerder tegenover een zeer stabiele passer. Wie gaat dat winnen? Bennie Tuinstra van Talent Team Papendal/Arnhem is dit seizoen van grote waarde voor zijn ploeg en staat hoog in het klassement van de service.

Hij staat op de tweede plek, met 21 gescoorde punten. Ook de nummer 1 van de 'serveerranglijst' heeft 21 keer gescoord, maar Tom van den Boogaard van SV Land Taurus had daar minder pogingen voor nodig. Met zijn service scoort hij heel veel, maar gaat dat zondagmiddag ook lukken?

Aan de andere kant van het veld staat namelijk een van de beste passers van dit seizoen. Tom Koops van Vallei Volleybal Prins (VVP) is een enorm stabiele passer, hij heeft een percentage van maar liefst 72 procent. Daarmee staat hij op de tweede plek, maar koploper Daniel Hoonhout van Zaanstad kreeg minder ballen te verwerken. 

In de strijd tussen Talent Team Papendal/Arnhem en Vallei Volleybal Prins kan men ook veel blokpunten verwachten. Luuc van der Ent van de talenten heeft in de eredivisie blokkerend veel gescoord: 59 keer. Mario Wijsman van VVP staat derde in die lijst, met 34 punten.

Topscorer

Welke spelers hebben tot nu toe de meeste punten gescoord in de eredivisie heren? Nico Manenschijn van Draisma Dynamo staat bovenaan met 274 punten. Hij wordt gevolgd door twee spelers van regerend landskampioen Abiant Lycurgus; Wytze Kooistra met 213 en Stijn van Schie met exact 200 punten.

Programma eredivisie heren:

Zaanstad - Advisie/SSS
SV Land Taurus - Abiant Lycurgus
Seesing Personeel Orion - Inter Rijswijk
Draisma Dynamo - Coniche Zwolle

Zondag:

Talent Team Papendal/Arnhem - Vallei Volleybal Prins

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×