Beachvolleybal

Sterke start Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/Van Iersel in Xiamen

Op het FIVB 4-sterren toernooi van Xiamen zijn twee Nederlandse teams met een zege gestart. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen snel van China en Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen met 2-1 van Canada. De twee andere Nederlandse teams verloren. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst speelden hun tweede wedstrijd vanmiddag en dankzij een zege op China zijn ze door naar de tussenronde.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen hun titel in Xiamen, ze zijn als tweede geplaatst en begonnen in de Chinese badplaats tegen de lokale helden P. Gao/Y. Li. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) lieten vanmorgen vroeg meteen hun kracht zien. Er werd overtuigend met 21-15 en 21-18 gewonnen. Morgen strijden ze tegen O'Gorman/Saxton (Can) om de poulewinst.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst begonnen vanmorgen minder goed in Xiamen. Ze verloren hun eerste poulewedstrijd met 2-1 van het Russische team Stoyanovskiy/Velichko. Het was erg spannend, de Russen waren net iets slagvaardiger op het cruciale moment: 10-21, 21-19, 15-17.

Vanmiddag speelden Bouter en Varenhorst hun tweede duel, tegen de Chinezen Ha Likejiang/Wu Jiaxin. De mannen van BTN wonnen nu wel en deden dat op overtuigende wijze: 21-17 en 21-17. Dankzij de overwinning zijn Bouter en Varenhorst door naar de tussenronde, die wordt morgen gespeeld.

Spannende driesetter

Joy Stubbe en Marleen van Iersel speelden een extreem spannende eerste poulewedstrijd. In de eerste set overtuigden de Nederlandse dames en wonnen met 21-14, maar in de tweede set kregen de Canadezen Bansley en Wilkerson meer vat op het spel: 13-21. In de spannende derde set serveerden Stubbe en Van Iersel sterk en speelden slim, dat leverde de winst op: 15-11. Ze zijn daarmee al zeker van de volgende ronde en gaan vrijdag tegen het Braziliaanse topteam Agatha/Duda vechten voor poulewinst.

Het was een pittige loting voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink, ze begonnen in China in de poule tegen het ijzersterke Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré. Het werd 2-0 (21-17, 21-13) voor Zwitserland. De dames van BTN staan morgen tegenover het Chinese topteam Wang/X. Y. Xia. De winnaar gaat naar de tussenronde, voor de verliezer is het toernooi voorbij.

Programma Xiamen 20-04: (Nederlandse tijden)

02.50 uur: Keizer/Meppelink - Wang/X. Y. Xia (Chi)
03.40 uur: Brouwer/Meeuwsen - O'Gorman/Saxton (Can)
06.10 uur: Stubbe/Van Iersel - Agatha/Duda (Bra)

Voor de tussenronde wordt geloot nu de laatste pouleduels.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×