Strijd in kampioenspoule heren barst los

Strijd in kampioenspoule heren barst los

Wie verovert er in 2020 de landstitel? Zes herenteams gaan vanaf zaterdag de strijd aan in de kampioenspoule. Kan favoriet Draisma Dynamo voor het eerst sinds jaren tijd weer de felbegeerde titel veroveren? Of weet Active Living Orion op het juiste moment te pieken om de titel te verdedigen? Het gaat een interessante strijd worden.

Als je kijkt naar de reguliere competitie, zijn er vier teams waarvan je mag verwachten dat ze met elkaar gaan strijden om de landstitel. Dat zijn overigens dezelfde vier als vorig seizoen: regerend landskampioen Active Living Orion, de koploper Draisma Dynamo, kersvers bekerwinnaar SAMEN.Lycurgus en Sliedrecht Sport. Ook Taurus en RECO ZVH plaatsten zich voor de kampioenspoule, wie weet kunnen die nog verrassen.

Regerend landskampioen Active Living Orion begint in de kampioenspoule met een kraker in eigen huis. De kampioen ontvangt zaterdag in Doetinchem uitdager Sliedrecht Sport. Orion maakte een wisselvallig seizoen door, maar hoopt nu op het juiste moment te pieken. De rol als underdog in de titelstrijd zou de Doetinchemmers wel eens goed kunnen liggen. Een goede start is dan wel cruciaal.

Vol vertrouwen

1 ding is zeker, SAMEN.Lycurgus begint vol vertrouwen aan de kampioenspoule. De Groningse ploeg wist afgelopen zondag in Den Bosch op knappe wijze de nationale beker te winnen. In de finale won de ploeg van Draisma Dynamo, het team dat in de Eredivisie al heel lang ongeslagen was.

Lycurgus gaat nu vol gas verder en wil de tweede prijs van het seizoen veroveren. De ploeg van trainer Arjan Taaij start in de kampioenspoule met een uitwedstrijd bij RECO ZVH.

Draisma Dynamo hoopt de felbegeerde titel eindelijk weer te gaan pakken en door een sterk regulier seizoen is het de favoriet voor het kampioenschap. Maar de ploeg wist in de spannende bekerfinale het niet af te maken op belangrijke momenten.

De Apeldoornse ploeg zal dan ook goed willen starten in de kampioenspoule als het op bezoek gaat bij Taurus. Die ploeg heeft niets te verliezen en wil nog een aantal mooie wedstrijden spelen om het seizoen mee af te sluiten.

Programma kampioenspoule heren:

Active Living Orion - Sliedrecht Sport

Reco ZVH - SAMEN.Lycurgus

Taurus - Draisma Dynamo

Foto: Andre Dirks

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×