Het is zo ver: de strijd om de nationale beker gaat deze week verder. Alle eredivisieteams stromen nu ook in bij de laatste zestien. Het eerste duel om een ticket voor de kwartfinale wordt donderdagavond gespeeld in Sportcentrum Galgenwaard en gaat tussen topdivisionist VV Utrecht en FAST. Zaterdag worden de overige achtste finales gespeeld.

In Sportcentrum Galgenwaard zal dames 1 van VV Utrecht alles geven voor het eigen, fanatieke publiek om voor een stunt te zorgen in het bekertoernooi. VV Utrecht draait al jaren bovenin mee in de topdivisie en wil dit seizoen mooie dingen laten zien in zowel de competitie als in het bekertoernooi.

De huidige nummer drie van de topdivisie heeft een aantal speelsters in het team die eerder in eredivisie speelden. Middenaanvalster Lisanne Baak, vorig jaar nog finalist in de strijd om de eredivisie met Alterno, speelt in de Domstad. Ook een bekende naam is Bianca Gommans, in het speelde ze in de Nederlandse eredivisie en kwam ook uit in de Belgische en Franse competitie.

Nog een opvallende naam bij VV Utrecht: Jasper Diefenbach. De ex-international is sinds dit seizoen de assistent-trainer. Een bijzonder duel wordt het ook voor Lobke van Oosterom, de spelverdeelsters kwam deze zomer over van tegenstander FAST en ze zal extra gemotiveerd zijn om te knallen. FAST wil de favorietenrol als eredivisionist natuurlijk waarmaken op bezoek in de Domstad. 

Programma 8e finale nationale bekertoernooi:

Donderdag 29 november
VV Utrecht - FAST

Zaterdag 1 december
Krekkers - Dynamo Apeldoorn
IMS/Voltena - Peelpush
KapMakelaardij/SSS - Apollo 8
Springendal Set'Up 65 - VC Sneek
koffievoordeel.nl/Sudosa-Desto - Sliedrecht Sport
Regio Zwolle - Dros Alterno
Pharmafiler US - Eurosped


Foto: John's Pictures

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn