DELA EK Beach

Strijd om wildcards DELA EK Beachvolleybal barst los

Vandaag start in Vlissingen de DELA Eredivisie Beach 2018. Naast de strijd om de eredivisietitels staat er nog wat op het spel, namelijk wildcards voor het DELA EK Beachvolleybal. Na 8 speelronden is het duidelijk welke teams zich geplaatst hebben voor het DELA EK Beachvolleybal wat van 15 t/m 22 juli plaatsvindt in Nederland.

De Eredivisie bestaat uit 10 speelronden die gespeeld worden op locaties verspreid door heel Nederland. Vandaag start de eerste speelronde op het strand van Vlissingen. Het worden meteen belangrijke wedstrijden voor de teams die zich willen plaatsen voor het DELA EK Beachvolleybal. Er zijn namelijk nog twee Nederlandse startplekken te verdelen voor het EK van aankomende zomer in eigen land; één plek bij de mannen en één bij de vrouwen. De beste 4 resultaten van de 8 Eredivisietoernooien tot en met het weekend van 1 juli, die tijdens deze toernooien als team worden verdiend, zijn bepalend voor de toekenning van de wildcard.

Op het strand van Vlissingen zijn ook teams te bewonderen die zich al geplaatst hebben voor het EK; Dirk Boehlé en Steven van de Velde doen mee bij de mannen en Jolien Sinnema en Laura Bloem zijn de topfavoriet bij de vrouwen. Andere teams die zich al geplaatst hebben voor het EK maar dit weekend niet aanwezig zijn, zijn bij de mannen Brouwer/Meeuwsen en Bouter/Varenhorst en bij de vrouwen Meppelink/Keizer en Stubbe/van Iersel.

Het toernooi start zaterdag om 10:30 uur en zal tot ongeveer 19:30 uur duren. Zondag staan de finales op het programma: de vrouwen spelen om 16:00 uur, de mannen om 17:00 uur. Toegang is beide dagen gratis.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×