Beachvolleybal

Stubbe en Van Iersel plaatsen zich voor CEV Master

Alleen Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zich in Tsjechië geplaatst voor de European Masters Pelhrimov. In het kwalificatietoernooi won het duo van Engeland en Oekraïne. Laura Bloem en Jolien Sinnema werden uitgeschakeld door het Roemeense duo Matei/Vaida. Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn al klaar op het indoortoernooi in Tsjechië, ze verloren van Oostenrijk.

Stubbe en Van Iersel speelden in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi tegen het Engelse duo Palmer/Grimson. Het werd duidelijke overwinning voor de Nederlandse dames; ze wonnen met 21-15 en 21-15. In de tweede ronde stonden Stubbe en Van Iersel tegenover de Oekraïense tweeling Makhno.

Dat werd een heel wisselvallig duel. De eerste set won Oranje met 21-13, maar in de tweede set zakte het niveau en maakte Oekraïne het gelijk met 23-25. In de beslissende derde set overtuigden Stubbe en Van Iersel weer met sterk spel en plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi: 15-8.

Laura Bloem en Jolien Sinnema waren snel klaar in Tsjechië. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren in de eerste ronde van de kwalificatie met 1-2 (17-21, 21-18, 12-15) van het Roemeense duo Matei/Vaida.

Ook de mannen van BTN waren niet succesvol in de kwalificatie. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst wonnen in de eerste ronde nog wel met 2-1 van het Engelse team Gregory/Sheaf, maar in de beslissende ronde voor kwalificatie moesten de Nederlanders hun meerdere erkennen in Oostenrijk. Winter en Hörl wonnen met 1-2 (25-23, 17-21,13-15).

Drie teams in hoofdtoernooi

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen starten morgen in het hoofdtoernooi. Ze zijn als derde geplaatst, achter de Polen Kantor en Losiak en het Oostenrijkse duo Doppler/Horst.

Madelein Meppelink en Sanne Keizer kregen van de organisatie een wildcard voor het hoofdtoernooi en gaan ook vanaf morgenochtend aan de bak in Tsjechië. Het derde duo is dus Stubbe/Van Iersel, die zich vandaag wisten de kwalificeren. 

Foto: Laura Bloem in actie - CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×