Stubbe en Van Iersel strijden om brons in Luzern

Stubbe en Van Iersel strijden om brons in Luzern

Joy Stubbe en Marleen van Iersel strijden zondag om het brons in Luzern. Op het 3-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Zwitserland verloren de Nederlandse dames zaterdagavond in de halve finale met 2-1 van het Chinese team Wang/Xia. In de 'kleine finale' staan ze om 12.35 tegenover het Amerikaanse duo Stockman/Larsen.

Stubbe en Van Iersel wonnen zaterdag in de achtste finale op zeer overtuigende wijze met 2-0 (21-15 en 21-17) van Oekraïne. Daarmee dwongen ze een plek af in de kwartfinale. Dat lukte ook Laura Bloem en Jolien Sinnema, de dames van Beachvolleybal Team Nederland wonnen met 17-21, 21-9 en 15-11 van Japan. Twee Nederlandse teams door naar de kwartfinale dus in Luzern.

Voor Bloem en Sinnema eindigde het daar. Ze moesten hun meerdere erkennen in de Amerikanen Stockman en Larsen: 21-16 en 21-16. Een vijfde plek was het resultaat voor de BTN-dames op het 3-sterren toernooi in Zwitserland. Stubbe en Van Iersel wisten wel door te dringen tot de halve finale. In de kwartfinale wonnen ze met 2-1 (21-16, 22-24, 15-9) van het Amerikaanse duo Flint/Day. Dat leverde een primeur op voor het Nederlandse duo, het is voor hun samen de eerste keer 'final four'. 

In de halve finale speelden ze een spannende wedstrijd tegen de Chinese dames Wang en Xia. In de eerste set begonnen Stubbe en Van Iersel erg sterk en die wonnen ze dan ook met 21-16. Maar in de tweede set kregen de Chinse dames meer grip op het spel van oranje en dat leverde ze de setwinst op: 18-21. In de beslissende derde set was het op bij Stubbe en Van Iersel, ze wisten niet meer hun eigen niveau te halen en China profiteerde optimaal: 11-15. 

Zondagmiddag rest de strijd om het brons voor Stubbe en Van Iersel. De Nederlandse dames zullen er in de 'kleine finale' vol voor gaan om met een overwinning en een medaille af te sluiten in Luzern. Ze moeten dan wel afrekeken met Stockman en Larsen, die eerder Bloem en Sinnema uitschakelden. De kleine finale wordt om 12.35 uur gespeeld en is live te volgen via het YouTube kanaal van de FIVB. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×