Stubbe en Van Iersel vijfde op EK in Moskou

Stubbe en Van Iersel vijfde op EK in Moskou

Op het EK Beachvolleybal in Moskou zijn Joy Stubbe en Marleen van Iersel op de vijfde plek geëindigd. De Nederlandse dames verloren in de kwartfinale van het Poolse team Wojtasik/Kociolek. Na een sterke eerste set, gaf Oranje het daarna uit handen. Het werd 1-2 (21-16, 16-21, 11-15). Van Iersel: “We zijn zeker niet tevreden met de vijfde plek, we kwamen voor meer.”

In de eerste set namen Stubbe en Van Iersel al snel een mooie 11-7 voorspring, vooral dankzij het sterke spel van Stubbe aan het net. Verdedigend had Van Iersel veel en vol overtuiging maakten ze punten. Het werd na een ace en een mooi blok van Stubbe 21-16 voor Nederland.

Maar in de tweede set ging het minder soepel. De Poolse dames gingen er harder voor vechten en groeiden in het spel. Oranje kwam nog wel op 9-7, maar na de technische time-out ging het mis. 

Bij Stubbe en Van Iersel miste de overtuiging en daar profiteerde Polen optimaal van. Blokkerend scoort Polen veel en Nederland probeert het met shotjes op te lossen. Maar die gingen uit of in het net en daardoor wonnen Wojtasik en Kociolek de tweede set met 16-21.

Ook in de derde set miste de overtuiging bij Nederland. Van Iersel had verdedigend nog wel veel, maar wist vervolgens maar niet te scoren. De Poolse dames gingen er in geloven en bij hun lukte alles. 

Ook meer servicedruk van de Nederlandse dames leverde niet het gewenste effect op. De Poolse dames waren tactisch in de wedstrijd gegroeid en varieerden harde ballen met shotjes. Oranje moest het antwoord schuldig blijven en verloor met 11-15.

De Poolse dames vielen elkaar dolblij en ook vol ongeloof in de armen. Stubbe en Van Iersel moesten genoegen nemen met de vijfde plek op het EK in Moskou en dat was teleurstellend. 

Van Iersel: “Dit is zuur. We zijn zeker niet tevreden met de vijfde plek, ook over een aantal weken niet. We kwamen voor meer en dat zat er ook in. Maar helaas kreeg Polen vleugels en hadden ze alles.”

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×