Naast een mooie finaleplek gisteren tijdens de verkiezing Club van het Jaar gaat Sudosa-Desto er ook met de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’ vandoor! Longa '59 eindigt als tweede en SSS als derde.

Bij de spannende ontknoping gisteravond tijdens de uitreiking van de verkiezing Club van het Jaar 2021 bleek dat Sudosa-Desto er helaas net niet met de titel vandoor ging. De prijs ging namelijk naar voetbalvereniging WDZ Bocholtz. Wel maakt de Nevobo vandaag bekend dat dé club uit Assen, uit maar liefst 53 inzendingen, is gekozen als Volleybalclub van het Jaar 2021! Seesing Flex | Longa ’59 uit Lichtenvoorde eindigt op plek twee en Volleybalvereniging SSS uit Barneveld op een mooie derde.

Alle drie de clubs, naast alle andere volleybalverenigingen, hebben laten zien dat zij in de afgelopen coronaperiode een flinke dosis veerkracht hebben getoond én dat verdient vanzelfsprekend een podium. Typerend voor de top 3 was dat zij in coronatijd met de vele beperkingen continue zijn blijven kijken naar wat er wel kan: ‘Hoe houden we iedereen in beweging en verbonden?’. Hierbij keken zij zowel naar de eigen leden als naar de omgeving. Met trots deelt de Nevobo dat deze clubs zowel sportief als maatschappelijk goud verdienen!

Sudosa-Desto: ‘Ondernemerschap ten top, juist in coronatijd’
Sudosa-Desto wist in coronatijd heel snel te schakelen om voor alle leden aanbod te blijven verzorgen en de verbinding te behouden. On- en offline, in de zaal, op het gras, in het zand, op de atletiekbaan, regen, sneeuw of zon, er werd continu samen gesport. Hierbij werden vele creatieve nieuwe activiteiten ontplooid; de veelheid en breedte van activiteiten is indrukwekkend. Om dit voor elkaar te krijgen zijn zij nieuwe samenwerkingen en verbindingen aangegaan met (maatschappelijke) partners waarbij wederzijds steeds grote waarde werd gecreëerd. Zo werden bijvoorbeeld studenten ‘Sport en bewegen’, van wie de stages elders stopgezet werden, ingezet om de stage bij Sudosa-Desto te volmaken. Atletiek, bootcamp, boksen, de leden hebben de kans gekregen zich breed te ontwikkelen. Ook heeft Sudosa zich ingezet voor de maatschappij. Zo werden in samenwerking met één van de sponsoren tulpen uitgedeeld bij ouderen in verzorgingshuizen. Financieel heeft corona best voor een aderlating gezorgd, de inkomsten van de succesvolle TT Assen-camping én opbrengsten vanuit de eigen kantine vielen namelijk weg. Dit heeft Sudosa er niet van weerhouden om te blijven investeren vanuit de overtuiging dat je juist in crisistijd moet investeren en dit zich later terugverdiend.

De prijzenpot voor Sudosa-Desto
Sudosa-Desto uit Assen draagt het komende jaar de titel ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’! Maar dit is nog niet alles. Ook hebben zij een promotievideo gewonnen waarmee zij hun club in de schijnwerpers kunnen zetten én krijgen zij voor één dag naar keuze de beschikking over de vernieuwde Volleybalbus gevuld met gave nieuwe spellen! De vernieuwde Volleybalbus, die per 1 september rijklaar is, kunnen zij bijvoorbeeld inzetten voor een feestelijke dag vol spellen met de jeugd. Aanvullend ontvangt Sudosa-Desto ook nog eens een cheque van Nevobo-partner Volleybaldirect ter waarde van maar liefst € 300!

Seesing Flex | Longa ‘59: ‘De beweegroute is een indrukwekkend initiatief wat bijdraagt aan sociale cohesie in heel Lichtenvoorde’
Ook bij Seesing Flex | Longa ’59 werd ingezet op de verbinding. Voor de eigen leden werd, binnen de mogelijkheden die er waren, volleybalaanbod gecreëerd. De trainingen werden in samenwerking met één van de sponsoren altijd afgesloten met warme chocolademelk en toen het koude weer verdween werd er fruit uitgedeeld. Wat in het oog sprong was de ‘Beweegroute’ die in Lichtenvoorde is gerealiseerd. Een route door het park waarbij je
QR-codes scant en vervolgens via een topper uit dames 1 een beweegchallenge te zien kreeg op je mobiele telefoon. Longa ’59 heeft hiermee een grote maatschappelijke bijdrage geleverd en het volleybal enorm positief in de spotlights gezet.

Ook Seesing Flex | Longa ’59 maakt met dit geweldige resultaat aanspraak op mooie prijzen. Zo ontvangen zij een cheque van Volleybaldirect ter waarde van € 200 en krijgen zij een toffe clinic van een volleybaltopper!

Volleybalvereniging SSS: ‘Het groene hart: Niet alleen lief, maar ook leed deel je samen’
Het groene hart typeert volleybalvereniging SSS uit Barneveld. Het afgelopen jaar zijn drie leden hen onverwacht ontvallen. Hoe de leden binnen de vereniging elkaar opgezocht hebben om dit enorme leed met elkaar te delen, is hartverwarmend. De coronatijd maakte dit niet makkelijk. Hoe het afscheid en de periode daarna invulling heeft gekregen getuigd van enorme veerkracht. Nadat bijvoorbeeld het 60-jarig jubileum in eerste instantie niet gevierd kon worden, is het de afgelopen periode toch gevierd met een alternatieve invulling. Een wandelroute met diverse stops waar leden lekkernijen hadden verzorgd voor de actieve wandelaars. De leden blijven elkaar vinden, de tegenslag heeft deze verbinding alleen maar versterkt.

Ook nummer 3 volleybalvereniging SSS uit Barneveld laat de Nevobo niet met lege handen naar huis gaan. Zij kunnen namelijk gaan shoppen bij Volleybaldirect met een budget van € 100!

Nevobo is trots op haar verenigingen
Naast Sudosa-Desto, Seesing Flex | Longa ’59 en Volleybalvereniging SSS is de Nevobo ontzettend trots op al haar verenigingen. "Jullie hebben laten zien dat er ondanks de vele beperkingen van de afgelopen periode veel mogelijk is, voor de jeugd en senioren, sportief en maatschappelijk", aldus Janine Pleizier, programmamanager Nevobo.

Meer weten over de verkiezingen?
Wil je meer weten over de verkiezing Club van het Jaar en Volleybalclub van het Jaar? Lees dan het nieuwsbericht Doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021! Wil je weten wie de provincie- en gemeentewinnaars waren tijdens de verkiezing Club van het Jaar? Lees dan het nieuwsbericht Club van het Jaar 2021: stemmen zijn geteld.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport waar Erben Wennemars voorzitter van is. Meer weten? Je leest het op de website van de verkiezing Club van het Jaar!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×