Vanaf 15 maart zal Sven Vismans de gelederen van Beachvolleybal Team Nederland versterken. Hij wordt talentcoach van de vrouwen van BTN onder 22. Vismans gaat de vrouwen in hun opleiding begeleiden naar de wereldtop, zodat zij kunnen aansluiten bij de topteams van BTN.

Vismans is geen onbekende in de beachvolleybalwereld. Hij is de afgelopen 14 jaren actief geweest op de internationale tour. Hierbij nam hij deel aan het WK onder 21 in 2008 (9e plaats) en was hij samen met Wessel Keemink actief op het WK beachvolleybal van 2015 en met Jannes van der Ham op het EK in 2018. Beide toernooien werden in Nederland gespeeld. Vismans heeft vanaf 2004 de fases van Jeugd en Jong Oranje beachvolleybal doorlopen. Nu hij fulltime de rol van coach gaat invullen, stopt hij met zijn internationale carrière als speler.

The Beach Aalsmeer
Vismans behaalde in 2010 zijn trainersdiploma beachvolleybal. Het beter maken van spelers zat al vroeg in zijn bloed. Veel van zijn trainerswerk vond plaats in de bakermat van het indoor beachvolleybal, The Beach in Aalsmeer. Zijn zandbak als kleine jongen lag daar. De laatste jaren gaf hij leiding aan veel projecten en evenementen in de accommodatie van zijn ouders.

Reacties
Sven Vismans: “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging na een hele mooie carrière als speler met o.a. een Nederlandse titel in 2016 en deelname aan het EK en WK in eigen land. Ik heb altijd al de ambitie gehad om als trainer/coach aan de slag te gaan. Ik vind het een prachtige uitdaging om mijn ervaringen en kennis te delen met jonge talentvolle spelers.”

Reactie Roland Rademaker, Hoofd Opleiding BTN: “Sven staat al vele jaren met zijn voeten in het zand, zowel als speler en als trainer. Het is fijn om de kennis van Sven toe te voegen aan ons programma en daarmee de jeugdspelers van BTN te verrijken.”

Reactie bondscoach Richard de Kogel: “Ik kijk uit naar de samenwerking binnen de vrouwenlijn met de nieuwe talentcoach Sven Vismans. Als coach leerde ik Sven kennen als een ambitieuze jonge speler. Inmiddels heeft hij veel ervaring opgebouwd die van waarde gaat zijn voor de talentvolle beachvolleybalspeelsters van Nederland. Ik heb er erg veel zin in om met Sven aan de slag te gaan.”

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×