Talentcoach Eelco Beijl neemt per 1 juni afscheid van de coachpool op Papendal. De 36-jarige trainer / coach was sinds 2010 actief voor de Nevobo. Beijl bekleedde veel verschillende functies: RTC trainer, videoscout en assistent-coach bij nationaal vrouwenteam, trainer / coach van Pre-Jeugd, Jeugd en Jong Oranje en van Talentteam Papendal. Na tien jaar gaat de Nieuwerkerker zijn horizon elders verbreden.

“Tien jaar geleden begon ik als jong broekie bij RTC Rotterdam”, herinnert Eelco Beijl zich. “In die begindagen moesten we hard werken om dit RTC overeind te houden en genoeg spelers te werven. Ik ben er erg trots op dat veel spelers en speelsters van RTC Rotterdam later de stap hebben gemaakt naar de Eredivisie of zelfs naar de nationale teams.”

Beijl maakte in 2013 zijn entree in de staf van de Nederlandse volleybalsters als videoscout onder bondscoach Gido Vermeulen, en ontwikkelde zich later door tot assistent-coach. Van 2013 t/m 2018 maakte hij met de volleybaldames grote successen mee, zoals 2 x EK zilver en twee knappe 4e plaatsen op de Olympische Spelen (2016) en het WK (2018).

“Deze periode was ongelooflijk bijzonder”, vertelt Beijl. “De energie die in het team en de staf zat was uniek, net als de sportieve prestaties.”

Ondanks zijn successen met het nationaal seniorenteam, verloor Beijl nooit zijn voorliefde voor opleiden en het begeleiden van jonge talenten. Met Pre-Jeugd Oranje, het jongste vertegenwoordigende team van Nederland, eindigde hij met twee opeenvolgende lichtingen als vijfde op het Europees Kampioenschap.

Beijl kijkt terug op een prachtige periode: “Ik heb in de afgelopen tien jaar zoveel mooie mensen leren kennen, en een sociale band opgebouwd met zowel speelsters en stafleden. Die band blijft bestaan.”

“De laatste jaren hebben we op Papendal al veel sporters klaargestoomd voor de volgende fase in hun carrière”, vult technisch directeur Joop Alberda aan. “De afgelopen periode hebben we gezien dat Eelco klaar is voor een volgende stap. Het is mooi dat we nu ook weer een jonge coach afleveren die op eigen benen kan gaan staan. Wij bedanken Eelco voor zijn inzet op Papendal en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×