Talentteam gaat met Selinger voor tweede zege

Talentteam gaat met Selinger voor tweede zege

Met de nieuwe trainer, voormalig bondscoach Avital Selinger, begonnen de meiden van Talentteam Papendal/Arnhem erg sterk aan seizoen 2019/2020. Of dat al de invloed is van Selinger is een goede vraag, dinsdagavond gaan de jonge talenten in eigen huis strijden voor de tweede zege van het kersverse seizoen.

Bij Talentteam Papendal/Arnhem gingen een aantal speelsters weg, maar de basis bleef grotendeels bestaan en er stroomden wat jonge talenten op Papendal door naar het eredivisieteam. Met een zeer ervaren trainer gaan ze dit seizoen voor goede prestaties. 

Avital Selinger, voormalig bondscoach van de Oranje dames, keerde afgelopen zaterdag terug op de Nederlandse volleybalvelden. Hij is de komende twee seizoenen hoofdtrainer/coach van het Talentteam Papendal Dames. 

Selinger over zijn nieuwe baan: "Mijn missie is de speelsters de gelegenheid te bieden om zich op de best mogelijk manier als topsporters te ontwikkelen. Een essentieel onderdeel in de ontwikkeling is ook leren presteren. Daar hebben niet alleen zij profijt van, maar eveneens clubs in Nederland en het nationale team.” 

Presteren deden ze meteen in de eerste ronde van de competitie al. Op bezoek bij Regio Zwolle Volleybal, een team met meer ervaring, wisten de talenten meteen voor een verrassing te zorgen. Ze wonnen met 2-3 dankzij goed aanvallend werk, een prima verdediging en een sterk blok. 

De talenten kunnen dinsdagavond hun tweede zege boeken, dan moeten ze in eigen huis afrekenen met Springendal Set-Up '65. Ook die ploeg won in de eerste speelronde met 3-2. Een interessant duel met twee ploegen die al lieten zien dat ze over veel veerkracht beschikken.

Head Coach Avital Selinger Cropped

Programma 2e speelronde eredivisie dames:

Dinsdag:
Talentteam Papendal/Arnhem - Springendal Set-Up '65 

Woensdag:
FAST - Peelpush
Dros-Alterno - Apollo 8
Eurosped - Regio Zwolle
VC Sneek - Sliedrecht Sport

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×