In de Rabobank Super Series treffen de Oranje volleybaldames drie internationale topteams. Op Volleybal.nl stellen we de drie teams voor die met Oranje strijden om de eerste Rabobank Super Series titel. De derde tegenstander is Rusland. De Russinnen verloren eerder dit jaar in eigen huis kansloos met 0-3 van Oranje, dat zal ze zeker motiveren om op donderdag 9 augustus in Hoogenveen de volleybaldames wel te verslaan.

Het werd op 17 mei een wedstrijd die de Russische ploeg niet snel zal vergeten. In Jekaterinenburg streden Rusland en Nederland tegen elkaar in de poulefase van de Volleyball Nations League (VNL). Tot grote teleurstelling van de thuisploeg en het Russische publiek domineerde Oranje de wedstrijd en eindigde het in 3-0 (25-22, 25-20, 27-25) voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison. De Nederlandse ploeg maakte veel indruk in Rusland, ze wonnen alle drie de wedstrijden daar en deden dat met overtuigend spel.

Dat vond ook de Russische bondscoach Vadim Pankov. Hij kon toen niet anders dan zijn meerdere erkennen in de Nederlandse ploeg. “We wilden dolgraag winnen voor ons publiek, maar dat zat er duidelijk niet in. We konden niet omgaan met hun spel en met hun instelling. We wilden er een mooie wedstrijd van maken maar Nederland is duidelijk op dit moment een stuk verder en een sterkere ploeg.”

In de Rabobank Super Series zal Oranje een gretig Rusland treffen. De ploeg is zich ook aan het voorbereiden op het WK in Japan en wil aantonen weer echt bij de wereldtop te horen. In de VNL lukte dat niet, want ze bereikte de Final Six niet en dat was een flinke teleurstelling. Na een lange vakantie is de ploeg nu aan het bouwen en met een aantal zeer sterke speelsters zoals de stabiele en altijd veel scorende aanvoerster Kseniia Parubets, routinier Irina Voronkova en Tatiana Romanova.

Ook kloppen er wat grote talenten op de deur bij Rusland. De 17-jarige Yulia Brovkina liet dit seizoen bij haar club Dinamo Moskou al zien dat ze steeds beter wordt, ook in de nationale ploeg krijgt de jonge midspeelsters steeds meer kansen. En Anna Kotikova, 18 jaar, heeft ook veel in haar mars. Bondscoach Pankov kan dus kiezen tussen veel routine en een aantal groeibriljanten. Als dat een goede mix wordt, kunnen ze gaan verrassen tijdens het WK en misschien al in Nederland tijdens de Rabobank Super Series.

Meer informatie over de Rabobank Super Series
Van 7 t/m 12 augustus spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series. In een vierkamp neemt Oranje het op tegen Rusland, Turkije en Italië. De poulewedstrijden (7 t/m 9 augustus) worden in Het Activum in Hoogeveen gespeeld. Daarna verhuizen de teams naar het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de (halve) finales op 11 en 12 augustus. Hier vind je alle informatie over de Rabobank Super Series. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn