Het wordt donderdagavond genieten in Apeldoorn met een prachtig duel in de Volleyball Nations League: Nederland - Brazilië. De Braziliaanse dames stelden op de Olympische Spelen van 2016 in eigen land teleur, maar kwamen in 2017 ijzersterk terug. De ploeg van coach José Roberto Guimaraes won vorig jaar de World Grand Prix en staat momenteel samen met Amerika aan kop. Kan Oranje voor een sensatie zorgen?

Twee ploegen die in de Volleyball Nations League (VNL) al aantoonden dat ze in sterk vorm verkeren tegenover elkaar. Dat kan alleen maar een wedstrijd om van te genieten opleveren voor het publiek in Apeldoorn. Brazilië heeft net als de volleybaldames in de eerste zes duels slechts 1 keer verloren. Het zal dus een spannende strijd opleveren.

Het Braziliaanse volleybalteam is al jarenlang enorm dominant in de World Grand Prix, de voorganger van de VNL. Van de laatste 13 edities wist Brazilië er maar liefst 9 te winnen. De ploeg wil de eerste editie van de VNL dan ook graag aan haar palmares toevoegen. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar staat Oranje donderdagavond tegenover een zeer ervaren ploeg.

Opvallend is dat er in de VNL niet 1 Braziliaanse speelster is die de absolute uitblinkster is. Er zijn veel dames met hoge scores, er wordt aanvallend dus zeer gevarieerd gespeeld. Tandara Caixeta scoorde de meeste punten in de eerste zes duels, namelijk 91. Maar ook Amanda Francisco (66) en Ana Beatriz Correa (61) zijn van grote waarde.

Head to head

Nederland en Brazilië stonden in het verleden al heel vaak tegenover elkaar. De cijfers zijn enorm duidelijk, van alle wedstrijden inclusief de vele oefenduels, wist Nederland er maar 3 te winnen. De Braziliaanse dames waren 61 keer te sterk voor Oranje. Hoog tijd dus voor een vierde zege voor de volleybaldames.  

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×