DELA Beach Open

Tien Nederlandse teams in DELA Beach Open

Alle Nederlandse topteams doen mee aan het DELA Beach Open. Zowel bij de mannen als de vrouwen komen er vijf teams aan de start in Den Haag.

>> Informatie en tickets DELA Beach Open

Afgelopen week werd de deelnemerslijst voor het DELA Beach Open bekend. Vijf Nederlandse mannenteams en vijf vrouwenteams komen in actie bij het toernooi in eigen land.

Bij de mannen zijn Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen, Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter en Dirk Boehlé / Steven van de Velde direct toegelaten tot het hoofdtoernooi dat op donderdag 4 januari begint.

Ruben Penninga / Tom van Steenis en Mees Blom / Yorick de Groot kunnen zich 3 januari via de kwalificaties plaatsen voor de poulefase van het DELA Beach Open.

Bij de vrouwen maken Joy Stubbe / Marleen van Iersel, Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Jolien Sinnema / Laura Bloem hun opwachting in het hoofdtoernooi.

Daar kunnen zich nog twee Nederlandse teams bij voegen. Voor Annemieke Driessen / Ilke Meertens en Emi van Driel / Raïsa Schoon begint het toernooi in de kwalificaties.

Programma

Dbo 760 X500 3Jan
Dbo 760 X500 4Jan
Dbo 760 X500 5Jan1
Dbo 760 X500 5Jan2

Bekijk hier het volledige programma

Poulefase en knock-outfase

Aan het hoofdtoernooi bij de mannen en vrouwen doen 32 teams mee. In de eerste fase van het toernooi wordt gespeeld in acht poules met vier teams per poule. Per poule gaan drie teams door naar de knock-outfase van het toernooi. De nummers 2 en 3 beginnen in de eerste ronde, de nummer 1 is direct geplaatst voor de achtste finales.

In de poulefase speelt het hoogst geplaatste team tegen het laagst geplaatste team en spelen de als tweede en derde geplaatste teams tegen elkaar. De winnaars van de twee duels spelen tegen elkaar om de poulewinst en een bye in de eerste ronde. Het verliezende team gaat door naar ronde 1 van de knock-outfase, net als het team dat de confrontatie wint tussen de twee verliezers uit de openingsronde.

De poulewedstrijden worden op donderdag 4 januari en vrijdag 5 januari gespeeld. Vrijdagavond spelen de vrouwen de eerste ronde van de knock-outfase.

Zaterdag 6 januari gaat het vrouwentoernooi verder met de achtste finales, kwartfinales en halve finales. De mannen spelen ’s ochtends de tussenronde, gevolgd door de achtste finales in de middag. Tijdens de avondsessie staan vier kwartfinales op het programma. 

Zondag wordt het DELA Beach Open beslist met eerst de halve finales bij de mannen, gevolgd door de wedstrijden om het brons, zilver en goud. 

Tickets nu te koop
Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Mis geen moment van het DELA Beach Open en verzeker je nu van de beste plaatsen. De meest gewilde zitplaatsen op de eerste ring zijn als eerste in de verkoop.

Meer over het DELA Beach Open

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×