Top 10 2018: Abiant Lycurgus pakt landstitel in bomvol MartiniPlaza

Top 10 2018: Abiant Lycurgus pakt landstitel in bomvol MartiniPlaza

December is traditioneel de maand van terugblikken. Vanaf vandaag kijken we, tien dagen lang, terug op tien highlights van het bomvolle (beach)volleybaljaar 2018. We trappen de serie af met: Abiant Lycurgus pakt de landstitel in bomvol MartiniPlaza.

2018 was voor de Groningse club Abiant Lycurgus een absoluut topjaar. Niet alleen werden ze, voor de derde keer op rij, kampioen van Nederland, ook wonnen ze in september de Supercup door bekerwinnaar SV Land Taurus te verslaan. Het nam daarmee revanche op de verloren bekerfinale tegen Taurus. Met het kampioenschap wist de ploeg van coach Arjan Taaij Champions League-deelname in MartiniPlaza veilig te stellen.

In eerste instantie leek het veroveren van de landstitel slechts een formaliteit. Abiant Lycurgus won de eerste twee wedstrijden (3-1 en 0-3) in de best of five serie waarmee kampioen van Nederland slechts een kwestie van tijd leek te zijn. Maar Achterhoek Orion gaf zich niet zomaar over en trok de stond gelijk door in het hol van de leeuw 2-3 te winnen en in eigen huis de Groningers met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. 

Met de 2-2 gelijke stand dwong Achterhoek Orion een vijfde duel om het landskampioenschap af. In een sfeervol MartiniPlaza te Groningen won de thuisploeg de beslissende vijfde wedstrijd met 3-1 (25-22, 21-25, 25-22, 25-23) van Orion. Daarmee pakte Abiant Lycurgus voor de derde maal op rij de landstitel. Trainer Arjan Taaij was na afloop extreem trots. “Succes is niet vanzelfsprekend, we hebben er keihard voor gewerkt.”

Stem op jouw hoogtepunt van 2018!
Op de laatste dag van het jaar is de keuze aan jou: Wat is jouw volleybalhoogtepunt van 2018? Van 31 december t/m 2 januari kun je hier je stem uitbrengen op één van de, door ons geselecteerde, hoogtepunten. Op donderdag 3 januari maken we bekend wat volgens jullie hét volleybalmoment van 2018 is. 

Bekijk hieronder de samenvatting de samenvatting van het vijfde en beslissende duel om de landstitel.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×