Al vroeg in de heropgestarte Eredivisie staat er een wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2 van de ranking op het programma. In Borne staan zaterdagavond nr.2 Apollo 8 en koploper Djopzz Regio Zwolle Volleybal tegenover elkaar. Op hetzelfde moment strijden de nummers 3 en 4 in een direct duel in Sliedrecht voor de tweede winst in hun seizoen. Voor Laudame Financials VCN staat de seizoensouverture te wachten tegen Eurosped en FAST speelt voor het eerst in 2021, zij gaan op bezoek bij Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65.

Afgelopen woensdag werd bekend dat op Peelpush na alle Eredivisieteams weer van start gaan. Tot nu toe zijn Laudame Financials VCN en FAST nog niet in actie gekomen in 2021. Het terugtrekken (voorlopig) van Peelpush houdt in dat negen teams gaan strijden in de reguliere competitie, die wordt afgewerkt volgens een single round robin systeem. Alle teams treffen elkaar een keer. Na die halve competitie strijdt de top-4 verder in de kampioenspoule, de beste 2 van die poule spelen een best-of-five play-off om het landskampioenschap. De onderste vier teams (het Talentteam is uitgesloten van deelname aan de nacompetitie), mogelijk aangevuld met Peelpush, spelen nog een dubbele competitie. Er is dit seizoen geen degradatie uit de Eredivisie.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 - FAST
De zaterdag begint om 17.00 uur in Ootmarsum met Set-Up en FAST. De thuisspelende ploeg heeft al twee wedstrijden gespeeld, maar verloor beide. De eerste was in oktober tegen het Talentteam (3-1) en vorige week was koploper Regio Zwolle in vijf sets te sterk. Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 begint derhalve als de nummer 7 aan deze wedstrijd tegen FAST dat nu op de laatste plaats staat. FAST speelde in oktober haar laatste wedstrijd, bij VC Sneek werd met 3-0 verloren.

Apollo 8 - Djopzz Regio Zwolle Volleybal
Om 20.00 uur staan er drie wedstrijden op het programma. De topper in de nog jonge competitie gaat tussen Apollo 8 en Djopzz Regio Zwolle Volleybal, respectievelijk de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Zwolle greep afgelopen woensdag de koppositie na een 3-1 zege op Eurosped. Vorig weekend werd al met 3-2 gewonnen van Set-Up’65. Apollo 8 startte de competitie sterk in oktober met een 3-1 winst op landskampioen Sliedrecht Sport, maar kon zondag op bezoek bij Eurosped een 2-0 voorsprong niet omzetten in een tweede overwinning.

Sliedrecht Sport - VC Sneek
Sliedrecht Sport heeft dus reeds een nederlaag moeten incasseren, maar het team van coach Vera Koenen lijkt alles weer op de rit te hebben. Zaterdag verloor de beker- en Supercuphouder de eerste set nog wel van het Talentteam, maar daarna stoomde de blauwe formatie eenvoudig op naar een 3-1 zege. Ze treffen zaterdag thuis het nog ongeslagen VC Sneek. De Friezinnen wonnen hun enige wedstrijd tot nu toe met 3-0 van FAST en zijn dus de virtuele koploper. Het is voor de ploeg van Jeffrey Scharbaai wel pas de eerste wedstrijd sinds 11 oktober, zij hebben hun vorm moeten testen in oefenwedstrijden. Daarin werd wel gewonnen van Eurosped, maar was Apollo 8 met 3-2 te sterk.

Laudame Financials VCN - Eurosped
De laatste ontmoeting is die tussen Laudame Financials VCN en Team Eurosped. Voor de laatstgenoemde is het treffen morgen al de derde wedstrijd in zeven dagen. Diane Rademakers en haar team moesten al twee keer tot het uiterste gaan, zijn zij in staat nogmaals te pieken? Het team kampt met blessures (Anneclaire ter Brugge en Alaska Zwaanswijk) en zoekt naar een goede invulling op de diagonaalpositie. Ivo Munter en zijn VCN maken zaterdagavond hun debuut in de Eredivisie. De verrassende bekerfinalist van 2020 versloeg in aanloop naar die finale al twee eredivisieclubs (Eurosped en VC Sneek), nu komen ze dan echt voor het eerst op het hoogste niveau in Nederland uit. Zullen zij direct hun eerste punten pakken?

Livestreams
Alle wedstrijden in de Eredivisie zijn via een livestream te volgen. Bovenaan de competitiepagina (en ook op de homepage van volleybal.nl op de competitiedag) staat een Match Center waar je direct naar de pagina van de desbetreffende wedstrijd kunt gaan.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×