Tsjechisch en Russisch team naar laatste zestien

Tsjechisch en Russisch team naar laatste zestien

In Den Haag stond vandaag twee keer een wedstrijd tussen Tsjechië en Rusland op het programma voor plaatsing bij de laatste zestien van het EK Beachvolleybal. De eerste wedstrijd werd gewonnen door het Russische team Ukolova/Birlova.

De eerste set ging eenvoudig naar de Russische dames Ukolova en Birlova met 21-11. Tsjechië maakte (te) veel eigen foutjes in de service en de aanval. De tweede set was een stuk spannender, maar de Russen toonden zich toch het sterkste team. Met 21-19 pakten Birlova en Ukolova ook de tweede set.

Direct na deze winst ging de focus van het Russische team al naar de wedstrijd van vanavond tegen het Nederlandse duo Bloem/Sinnema. “Heel eerlijk gezegd hebben we ze nog niet vaak zien spelen dit seizoen”, vertelde Birlova. “Maar we hebben nu nog wel even de tijd om research te doen”. Ze konden al wel inschatten dat het een leuke wedstrijd gaat worden. “Het is altijd leuk om tegen een team te spelen dat voor eigen publiek speelt. Russische fans hebben we in zowel Rotterdam als nu in Den Haag nog niet gespot”. De tweede clash tussen Tsjechië en Rusland werd gepakt door het Tsjechische team Hermannová/Sluková. Het ging lang gelijk op tussen Tsjechië en de Russische dames Makroguzova en Kholomina. De Tsjechen, als tweede geplaatst voor dit EK, maakten hun favorietenrol waar door de eerste set te winnen met 21-17.

De tweede set zal het publiek in Den Haag niet snel vergeten. Deze set werd de langste van het toernooi tot nu toe. Rusland wist maar liefst negen matchpoints weg te werken en ze kregen zelf ook nog aardig wat kansen op setwinst. Uiteindelijk beschikten Hermannová en Sluková over de langste adem: 36-34. “Het was een behoorlijk meesterwerk. Het was denk ik de langste set die ik ooit heb gespeeld”, zei Sluková. “Als we vanavond niet meer winnen, hebben we in ieder geval de langste set van het toernooi binnengesleept.”

De strijd om een plek in de kwartfinale staat alweer gepland voor vanavond 20:35 uur. Het Finse team Lehtonen/Ahtiainen is hierin de tegenstander van de Tsjechen. De teams kennen elkaar goed, gaven de Tsjechen aan: “We hebben voor dit seizoen met elkaar getraind, we zijn goede vrienden. We hebben vaak tegen elkaar gespeeld. Het wordt dus weer een flinke strijd vanavond op het veld. It’s do or die.”

De andere kwartfinale met Bloem/Sinnema wordt gespeeld om 19:45u.
Wil je deze wedstrijden live meemaken? Koop dan nu nog je tickets

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×