Twaalf Nederlandse teams te zien op DELA Beach Open in Den Haag

Twaalf Nederlandse teams te zien op DELA Beach Open in Den Haag

Maar liefst twaalf Nederlandse teams mogen deelnemen aan het DELA Beach Open, het grootste indoor beachvolleybaltoernooi ter wereld dat van 2 t/m 6 januari 2019 wordt gespeeld in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Zes Nederlandse teams staan in het hoofdtoernooi, zes teams proberen zich via het kwalificatietoernooi voor de ‘main draw’ te plaatsen. Het totale deelnemersveld is sterker dan ooit, een groot deel van de internationale beachvolleybalelite geeft in Den Haag acte de présence.

DELA Beach Open belangrijk voor Olympische ranking

Net als in 2018 wordt in 2019 het nieuwe World Tour seizoen geopend in Den Haag. Kort na oud en nieuw, in de tweede week van de kerstvakantie, is Den Haag het epicentrum van de internationale beachvolleybalwereld. Het DELA Beach Open is een viersterren World Tour toernooi, wat betekent dat er veel punten kunnen worden verdiend voor de Olympische ranking.

Mannen

Vorig jaar won Nederland één medaille in Den Haag. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eisten het brons op. Dit jaar zijn zij opnieuw het Nederlandse mannenteam waar het meest van verwacht mag worden. Naast Brouwer / Meeuwsen mogen Jasper Bouter / Ruben Penninga en Mees Blom / Yorick de Groot deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Internationale topduo’s die in Den Haag te bewonderen zijn o.a.: Mol/Sørum  (Noorwegen), Samoilovs/Smedins (Letland), Kantor/Losiak (Polen), Pedro Solberg/Bruno Schmidt (Brazilië), Doppler/Horst (Oostenrijk) en Ricardo/Álvaro Filho (Brazilië).

Nederlandse mannenteams hoofdtoernooi:

Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen
Jasper Bouter / Ruben Penninga
Mees Blom / Yorick de Groot (wildcard)

Nederlandse mannenteams kwalificatietoernooi:

Jannes van der Ham / Thijs Nijeboer
Matthew Immers / Sven Vismans

Vrouwen

In het vrouwentoernooi zijn Europees Kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink het hoogst geplaatste Nederlandse duo. Ook van Joy Stubbe / Marleen van Iersel en Jolien Sinnema / Laura Bloem mogen mooie prestaties worden verwacht.

De Amerikaanse winnaressen van vorig jaar, Alexandra Klineman en April Ross, komen opnieuw naar Den Haag om hun titel te verdedigen. Andere in het oog springende teams zijn bijv. Ana Patrícia/Rebecca (Brazilië), Betschart/Hüberli (Zwitserland), Sweat/Walsh Jennings (Kerri Walsh Jennings is drievoudig Olympische kampioen) en Heidrich/Vergé-Dépré (Zwitserland).

Nederlandse vrouwenteams hoofdtoernooi:

Sanne Keizer / Madelein Meppelink
Joy Stubbe / Marleen van Iersel
Jolien Sinnema / Laura Bloem (wildcard)

Nederlandse vrouwenteams kwalificatietoernooi:

Emma Piersma / Puk Stubbe
Emi van Driel / Raïsa Schoon
Pleun Ypma / Julia Wouters
Annemieke Driessen / Sarah van Esch

Hét uitje met de familie tijdens de kerstvakantie

Het DELA Beach Open is meer dan topsport alleen. Het beachvolleybal kent een hoog entertainmentgehalte met muziek tussen de punten door en verrassende, eigenwijze en hoogstaande streetdance shows van ISH Dance Collective.

In een aangrenzende sporthal in de Sportcampus Zuiderpark kunnen kinderen hun energie kwijt met de smashmeter, duikmat, springkussen, de interactieve/digitale volleybalmuur en zelfs ervaren hoe het is om te zitvolleyballen! Ook is er genoeg kans om de helden van het beachvolleybal te ontmoeten, vragen te stellen en handtekeningen te vragen.

Programma

Klik hier voor het programma van het DELA Beach Open 2019. Dit programma is onder voorbehoud. Check altijd voor je bezoek of er wijzigingen zijn.

Tickets

Klik hier om tickets te bestellen voor het DELA Beach Open 2019!

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×