Beachvolleybal

Twee beachvolleybalteams definitief naar Jeugd Olympische Spelen

Twee Nederlandse beachvolleybalteams zijn officieel geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen, ook wel bekend als de Youth Olympic Games (YOG). NOC*NSF heeft de deelname van Yorick de Groot en Matthew Immers bevestigd en ook Raisa Schoon en Emi van Driel voldoen aan de voorwaarden voor kwalificatie. De Jeugd Olympische Spelen zijn van 6 tot en met 18 oktober in Buenos Aires.

Yorick de Groot (18, Sliedrecht) en Matthew Immers (17, Den Haag) gaan in Argentinië de Nederlandse eer verdedigen. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland kwalificeerden zich via de Youth Continental Cup. Daarin speelden ze een voorronde in 2017 en een finale in 2018. Het team haalde hier een mooie tweede plaats. 

Ook Schoon en Van Driel deden mee aan de Youth Continental Cup, maar daar wisten ze hun plek nog niet definitief te veroveren. De jonge meiden van de Kadijk Beach University wisten in juli op het WK onder 19 de zilveren plak te bemachtigen en daarmee nomineerden ze zichzelf voor een plek voor de YOG. 

NOC*NSF heeft de voordracht van de Nevobo van de twee teams getoetst aan alle voorwaarden en besloot de voordracht over te nemen en de kwalificatie aan beide teams toe te kennen. 

De derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen is van 6 tot en met 18 oktober 2018 in Buenos Aires. Toptalenten uit 206 landen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, variërend per sport, doen in Argentinië mee. Het grote evenement wordt op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. De eerste zomereditie vond in 2010 in Singapore plaats.

Talent TeamNL vertegenwoordigt bij de Spelen ons land onder aanvoering van chef de mission Mark Huizinga, Olympisch kampioen en oud-judoka. NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als een opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. Op het programma staan alleen Olympische sporten en de deelnemers verblijven gezamenlijk in een Olympisch Dorp.

Bovendien maken zij alvast kennis met alle tradities van Olympische Spelen. De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×