Beachvolleybal Team Nederland

Twee BTN-teams plaatsen zich voor Fort Lauderdale Major

In het kwalificatietoernooi van de Fort Lauderdale Major hebben twee teams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zich geplaatst voor het hoofdtoernooi. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst speelden ijzersterk en wonnen twee keer en dat lukte Madelein Meppelink en Sanne Keizer ook. Jolien Sinnema en Laura Bloem werden in de tweede ronde uitgeschakeld. De poulefase van de Major start vandaag met 4 Nederlandse teams.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst moeten als nieuw duo de grote toernooien binnenkomen via de kwalificatie. Op de eerste Major van het seizoen, een vijfsterren toernooi, deden de BTN-mannen dat vol overtuiging. In de eerste wedstrijd stonden ze gisteren tegenover het Canadese duo Kazhamiaka/Grabovskyy.

Dat leverde een spannende wedstrijd op, af en toe was het nog te zien dat Bouter en Varenhorst nog moeten wennen aan elkaar, maar in de beslissende derde set wisten de Nederlanders hef af te maken op het goede moment: 21-17, 23-25 en 15-13.

In de tweede en beslissende kwalificatiewedstrijd moesten de BTN-mannen het Poolse duo Kujawiak/Rudol. Bouter en Varenhorst hadden de afstemming nu beter op een rij en het liep heel soepel. Met de sterk blokkerende Varenhorst en de zeer alerte Bouter, werd het een walk-over: 21-17 en 21-12. De Oranje-mannen starten vandaag aan de poulefase, net als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen die rechtstreeks geplaatst zijn in Fort Lauderdale.

Overtuiging

Madelein Meppelink en Sanne Keizer begonnen in het kwalificatietoernooi tegen het Japanse duo Mizoe/Hashimoto. De BTN-vrouwen speelden zeer overtuigend en wonnen met 21-16 en 21-12. In de tweede wedstrijd moesten ze aan de bak tegen een thuisspelend team, de Amerikanen Flint en Larsen.

De eerste set was nog spannend, maar met een slimme bal en een harde service maakte Oranje het af: 21-19. In de tweede set waren Meppelink en Keizer de baas in het veld, met 21-14 plaatsten ze zich op sterke wijze voor het hoofdtoernooi. Daarin starten ze vandaag in de poulefase, net als Marleen van Iersel en Joy Stubbe. Die kregen van de organisatie een wildcard. 

Net niet

Voor Jolien Sinnema en Laura Bloem zit het toernooi er al op. De BTN-dames wisten de eerste kwalificatiewedstrijd nog met 2-0 (30-28, 26-24) te winnen van het Spaanse duo Amaranta/Lobato, maar werden dinsdagavond uitgeschakeld.

Tegen de Spaanse dames viel het voor Bloem en Sinnema op de cruciale momenten de goede kant op, dat was in de beslissende kwalificatiewedstrijd anders. Het Duitse duo Bieneck/Schneider was met 19-21 en 19-21 nipt te sterk.

Programma 28 februari Fort Lauderdale Major:
(Nederlandse tijden)

15.50 uur: Meppelink/Keizer - Hermannova/Slukova (Tsj) veld 4
16.40 uur: Stubbe/Van Iersel - Heidrich/Vergé-Dépré (Zwi) veld 3

18.20 uur: Brouwer/Meeuwsen - Sivolap/Yarzutkin (Rus) veld 4
19.10 uur: Bouter/Varenhorst - Plavins/Tocs (Let) veld 4

Alle wedstrijden van de Fort Lauderdale Major zijn hier live te volgen, wel moet daarvoor eenmalig betaald worden. 


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×