Stefan Boermans en Yorick de Groot én Marleen van Iersel en Pleun Ypma hebben hun opmars tijdens het derde en laatste viersterrentoernooi in het Mexicaanse Cancún vannacht doorgezet. Beide teams wonnen van Amerika en schaarden zich bij de laatste acht teams. Voor de drie overige koppels in de achtste finales viel het doek.

Stefan Boermans en Yorick de Groot
Het talentvolle jonge duo van Beachvolleybal Team Nederland haalde vorige week vanuit de kwalificatie al een plekje bij de laatste acht teams, deze week herhalen ze dat kunstje met overtuigend en sterk spel. Afgelopen nacht om 2 uur Nederlandse tijd waren ze in twee sets te sterk voor de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner: 21-15, 21-19. In de tweede set werkten de Nederlanders een 9-15 achterstand weg.

Vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd staan de 26- en 20-jarige Nederlanders weer tegenover een team uit de Verenigde Staten. Nick Lucena en Phil Dalhausser staan twaalfde op de wereldranglijst en zijn als vijfde geplaatst in Cancún. Vorige week waren Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst in de achtste finale nog te sterk voor dit duo.

Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma
Ook voor het koppel Van Iersel / Ypma is de route in het derde toernooi vanuit de kwalificatie rechtstreeks naar de kwartfinale gelopen. Op vrijdag werden ze poulewinnaar door twee keer met 2-0 te winnen, vannacht wonnen ze in drie sets van het Amerikaanse koppel Kelley Kolinske en Emily Stockman: 21-14, 16-21, 15-11.

In de beslissende derde set namen Van Iersel en Ypma direct het initiatief en lieten de Amerikaanse nummer 17 van de plaatsingslijst niet meer dichtbij komen. Van 5-5 liepen ze via 9-6 uit naar een 15-11 overwinning. Vanavond om 19.00 uur staan ze tegenover Ágatha Bednarczuk en Eduarda Santos Lisboa (Duda) uit Brazilië voor een plek in de halve finales. Het Braziliaanse koppel won afgelopen maandag het tweede toernooi van de bubbel in Cancún en versloeg Keizer / Meppelink in de halve finale. Ook wonnen zij in september 2020 nog het King of the Court-toernooi in Utrecht.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink
Het is Keizer / Meppelink niet gelukt de prestatie van het tweede toernooi te evenaren, vannacht waren in de achtste finales de Cubaanse vrouwen Lidiannis Echeverria Benitez (Lidy) en Yanisleidis Sanchez Vinent een sta-in-de-weg. Het werd 0-2 (16-21, 18-21). In het eerste toernooi in Cancún versperden Lidy en Sanchez hen ook al de weg, toen was het in de eerste ronde van de knock-outfase.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
Het als zevende geplaatste duo van BTN kwam afgelopen nacht twee keer in actie. In de eerste ronde versloegen zij het Braziliaanse koppel Guto/Arthur in drie sets. In de achtste finale troffen ze het niet, het als eerste geplaatste duo Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho, die vorige week Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde nog uit de halve finale hielden, was in een ware thriller met 2-1 te sterk: 16-21, 22-20, 20-18. Brouwer / Meeuwsen had acht matchpoints, maar konden die niet verzilveren.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde
Een herhaling van de vijfde plaats zat er voor Varenhorst / Van de Velde niet in. Zij troffen in hun achtste finale de finalist uit de eerste twee toernooien in Cancún, Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar. Op beslissende momenten waren de Qatari, die tiende op de wereldranglijst staan en als derde geplaatst zijn, beter.

Varenhorst / Van de Velde scoort een negende plaats, evenals Brouwer / Meeuwsen en Keizer / Meppelink.

Speelschema

Nederlandse tijd

Team A

Team B

19.00 uur

Ágatha/Duda (BRA)

Marleen van Iersel

Pleun Ypma

22.00 uur

Lucena/Dalhausser (USA)

Stefan Boermans

Yorick de Groot

Klik op de aanvangstijd om bij de livestream uit te komen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×