Twee nederlagen voor Oranje zitvolleyballers

Twee nederlagen voor Oranje zitvolleyballers

De Nederlandse zitvolleybalheren hebben op de tweede dag van het EK zitvolleybal in Boedapest twee keer verloren. De ploeg van bondscoach Hans Mater liet goede dingen zien, maar zowel Kroatiƫ als Rusland bleken duidelijk een maat te groot. Woensdag volgt de laatste poulewedstrijd tegen Polen.

De Oranje zitvolleybalmannen begonnen vanochtend met hun derde poulewedstrijd, daarin namen ze het op tegen KroatiĆ«. Het werd een pittige wedstrijd voor de ploeg van Mater. 

Op alle fronten bleken de Kroaten beter en aanvallend maakten vooral uitblinkers Ivan Cosic en Edvin Zdionica het de Nederlandse heren erg lastig. Het werd dan ook een duidelijke 3-0 (25-16, 25-15, 25-17) nederlaag voor Oranje. 

Ook dinsdagavond tegen Rusland, de vierde poulewedstrijd voor Oranje, moesten de Nederlandse zitvolleybalheren alles geven om een beetje bij te blijven qua score. De Russen lieten hun kracht zien, zowel aanvallend als blokkerend.

Maar de ploeg van bondscoach Hans Mater vocht keihard voor elk punt, maar de Russen bleken een maatje te groot: 3-0 (25-18, 25-12, 25-17). Toch kon Oranje terug kijken op een goede partij en werd aanvoerder Loek Hendrix zelfs topscorer van de wedstrijd met 11 punten. 

Morgenochtend speelt Nederland de vijfde en tevens laatste poulewedstrijd. De zitvolleyballers spelen dan tegen Polen. 

Foto: Paravolley Europe - Daniele Celesti

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×