Twee Nederlandse damesteams via kwalificatie door naar maindraw van het DELA Beach Open

Twee Nederlandse damesteams via kwalificatie door naar maindraw van het DELA Beach Open

De tweede ronde van de kwalificaties bij de dames is gespeeld. Drie van de vier Nederlandse damesteams plaatsten zich voor deze tweede ronde na winst in hun eerste wedstrijd. Lees hier hoe het ze afging en wie zich hebben geplaatst voor de maindraw.

Piersma / P. Stubbe – Friedl Fr. / Pfeffer (2-0)
De eerste wedstrijd van de tweede kwalificatieronde was een strijd tussen het Nederlandse team Emma Piersma en Puk Stubbe, ook wel ‘Power Piersma’ en ‘Stofzuiger Stubbe’ genoemd, en de Oostenrijkse dames Friedl Fr. / Pfeffer. In de eerste set waren de Nederlanders duidelijk de sterkste partij, ze wonnen de set met 21-15. De tweede set was een stuk spannender, waardoor het lange tijd gelijk opging. Emma Piersma en Puk Stubbe trokken de set echter naar zich toe en plaatsen zich daarmee voor het hoofdtoernooi. De dames waren erg tevreden over de wedstrijd: “We speelden heel vrij uit, zonder druk en met goede doelen uit de eerste wedstrijd” Ze zullen morgenochtend om 11.20 uur tegen het als tweede geplaatste Amerikaans team Klineman / Ross spelen.

 

Van Driel / Schoon – Arvaniti / Karagkouni (2-1)
Emi van Driel en Raisa Schoon troffen in de tweede kwalificatieronde het Griekse duo Arvaniti / Karagkouni. De wedstrijd begon alles behalve goed voor de Nederlandse dames, ze hadden niets tegen het spel van de Grieken in te brengen en verloren de eerste set met ruime cijfers: 21-10.  Het jonge Nederlandse koppel gaf de strijd echter niet op en begonnen sterk aan de tweede set. De set ging lange tijd gelijk op, maar er werd met minimaal verschil door de Nederlanders gewonnen (24-26). Emi van Driel en Raisa Schoon speelden met veel vertrouwen in elkaar en wisten ook de derde set naar zich toe te trekken. Hun reactie na de wedstrijd: “We wisten door het vertrouwen in elkaar dat we de tweede en derde set naar ons toe konden trekken. Het is super leuk dat we nu sowieso twee extra wedstrijden in de maindraw kunnen spelen”. De dames spelen morgen om 11.00 tegen de Zwitserse Betschart / Hüberli.

 

Ypma / Wouters – Jupiter / Chamerau (1-2)
Teleurstelling overheerst na de wedstrijd avn Pleun Ypma en Julia Wouters. “Het was een mooie wedstrijd en we balen heel erg, het had net zo goed onze kant op kunnen vallen”. De Nederlanders speelden tegen het Franse duo Jupiter / Chamereau. De eerste set was, met ruime cijfers, in het voordeel van het Franse team (21-12). Beide partijen leverden veel service-druk, waar de Nederlanders in het begin veel moeite mee hadden. Pleun Ypma en Julia Wouters toonden veerkracht en sleepten er een derde set uit. Bij de laatste time-out zeiden de speelsters tegen elkaar “we moeten nu rust houden en focussen op de side-out!”. Helaas was het net niet genoeg voor plaatsing voor de maindraw, de derde set werd met 15-12 verloren en daarmee houdt het DELA Beach Open helaas op.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×