Op de FIVB World Tour in Zweden zijn twee Nederlandse beachvolleybalteams doorgedrongen tot de halve finale. Katja Stam en Julia Wouters zijn nog ongeslagen op het indoor 1-ster toernooi in Göteborg en wonnen in de kwartfinale met duidelijke cijfers van Polen. Ook Emi van Driel en Raisa Schoon staan morgen in de halve finale, ze wonnen in een Nederlandse kwartfinale van Emma Piersma en Pleun Ypma. Een Nederlandse finale is mogelijk.

Katja Stam en Julia Wouters werden in Zweden poulewinnaar en plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de kwartfinale. Daarin stonden de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland vanavond in de kwartfinale tegenover het Poolse duo Duda/Lodej.

Dat werd een eenzijdige wedstrijd, de Nederlandse dames hadden volledig de controle en lieten hun tegenstander niet in het spel komen. Het werd 21-10 en 21-10. In de halve finale staan ze zondagochtend tegenover de Oekraïense zussen Mahkno. Een geduchte tegenstander.

Nederlands duel

Ook Emi van Driel en Raisa Schoon hebben zich op het indoortoernooi geplaatst voor de halve finale. De dames van de Kadijk Beach University stonden in de kwartfinale tegenover de talenten van Beachvolleybal Team Nederland: Emma Piersma en Pleun Ypma.

Piersma en Ypma kwamen via de kwalificatie het toernooi binnen, kwamen de poulefase door en wonnen vanmiddag verrassend in de tussenronde met 2-0 van Rusland. Daardoor ontstond er dus een Nederlands kwartfinale. In de strijd tussen de Oranje meiden bleken Van Driel en Schoon duidelijk een maatje groter.

De jonge speelsters van Kadijk Beach speelden een sterke partij en maakten in de side-out weinig fouten. Ze wonnen overtuigend met 21-17 en 21-13. Morgenochtend gaan ze in de halve finale strijden tegen het Noorse duo Hjortland/Kjolberg.

Een Nederlandse finale is dus mogelijk in de Zweedse indoorhal, de grootste ter wereld. Wat al zeker is, is dat er gegarandeerd een medaille mee terug gaat naar Nederland, welke kleur is nog afwachten. Alle wedstrijd zijn live te volgen via Eurovolley TV