Twee Nederlandse teams strijden voor Olympisch ticket

Twee Nederlandse teams strijden voor Olympisch ticket

Beachvolleybal Team Nederland (BTN) gaat deze week alles op alles zetten om een Olympisch ticket te veroveren. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Sanne Keizer en Madelein Meppelink komen deze week in het Chinese Haiyang in actie op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Ze gaan met de wereldtop strijden om plaatsing voor Tokio. Meppelink: "Het wordt elke dag volle bak."

Het kan een spannende week worden voor de BTN-teams in China. Er wordt met een bijzonder systeem gespeeld om te bepalen wie er naar Tokio mag. Er doen bij de heren 16 teams mee die strijden voor 2 tickets voor de Olympische Spelen en bij de dames is dat ook zo.

De concurrentie is groot voor de twee Nederlandse teams. Bij de heren doen onder meer de Spaanse routiniers Herrera en Gavira mee, de Italiaanse toppers Nicolai en Lupo, het Braziliaanse duo Andre/George, de Tsjechen Perusic en Schweiner, het Russische duo Leshukov/Semenov en de Zwitsers Heidrich en Gerson maken zeker kans op de zege.

Ook bij de vrouwen belooft het enorm spannend te worden met een aantal topteams die al veel lieten zien in 2019. De Canadezen Bansley en Wilkerson gaan er vol voor, onderschat het thuisspelende Chinese duo Wang/Xia niet, Ittlinger en Laboureur uit Duitsland, de Tsjechen Hermannova/Slukova en ook Heidrich en Verge-Depre zijn serieuze kandidaten voor een Olympisch ticket.

Poulefase 1, 2 en 3

Er wordt gestart in een poule met 4 teams, de beste 3 gaan door naar de tweede fase van het toernooi. Daarin wordt gespeeld met een poule van drie teams en vervolgens gaan de beste 2 door. 

In de derde fase zijn er twee poules met 4 teams (laatste 8) en die strijden om een plek in de finale fase. In de finale fase gaan de beste 4 teams strijden om de twee tickets per gender voor de Olympische Spelen van 2020. 

Verwachting

Madelein Meppelink blikt vooruit op het toernooi in China. "Het gaat een spannend toernooi worden. Je gaat hier alleen heen om een Olympisch ticket te veroveren, de enige prijs ook hier. Iedereen staat dus enorm op scherp en er is veel concurrentie. Veel sterke Europese teams die ik zeker als concurrent zie zoals Spanje, TsjechiĆ« en Zwitserland. Het niveau is hoog en de teams liggen heel dicht bij elkaar, de verschillen zullen miniem zijn. Ook van Canada en BraziliĆ« verwacht ik veel. Het wordt elke wedstrijd dus volle bak met maar 1 doel: plaatsing voor Tokio!"       

Programma OKT woensdag 19 september (NL tijd):

04.50 uur: Keizer/Meppelink - Kociolek/Wojtasik (POL)

05.30 uur: Brouwer/Meeuwsen - Plavins/Tocs

Later op de dag spelen de teams hun tweede poulewedstrijd. De winnaars van de eerste duels in de poule staan de tegenover elkaar en de verliezers. De beste drie gaan door naar de volgende fase van het OKT.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×