Bekerfinale

‘Twee stabielste ploegen tegenover elkaar in de bekerfinale’

Op zondag 18 februari is het zo ver! Dan worden in Het Activum in Hoogeveen de bekerfinales gespeeld. Op volleybal.nl blikken we vooruit met vier interviews. Vandaag de eerste: trainer Matt van Wezel van Sliedrecht Sport hoopt afscheid te nemen met de dubbel. “Uiteraard wil ik weg met een prijs, dat zou gaaf zijn! In mijn ogen staan de twee stabielste ploegen van de eredivisie tegenover elkaar. Ik verwacht dat het heel spannend wordt.”

Na dit seizoen vertrekt Matt van Wezel bij Sliedrecht Sport en begint hij aan een nieuwe uitdaging. Hij gaat komende zomer aan de slag als bondscoach van de Noorse volleybalsters. Maar voorlopig ligt zijn focus nog bij de dames van Sliedrecht, met zijn team is hij nog in de race voor twee prijzen. Op 18 februari de bekerfinale en Sliedrecht gaat als koploper de kampioenspoule in.

“Natuurlijk vertrek ik het liefst uit Sliedrecht met de dubbel, dat zou heel mooi zijn. We hebben de Supercup al gewonnen en draaien een heel mooi seizoen, met zowel de beker als de titel zou dat erg mooi beloond worden. Dat staat eigenlijk wel los van mijn vertrek, want een bekerfinale wil je altijd winnen. Ook als ik zou blijven bij de club zou de dubbel ons doel zijn.”

 Zijn ploeg is er helemaal klaar voor en wil in Hoogeveen een mooi feest vieren. “We zijn enorm gretig en willen elke prijs winnen. Ik wil met prijzen vertrekken en mogelijk geldt dat ook voor een aantal speelsters. We gaan sowieso alles geven. Maar het zal zeker niet makkelijk worden, Eurosped heeft een sterke ploeg. We hebben in de eredivisie pas twee duels verloren dit seizoen, één daarvan was tegen Eurosped."

“Dat zegt genoeg. Het is een team met op elke positie sterke speelsters en ook een aantal buitenlandse. Maar ik denk wel dat wij een bredere selectie hebben. Het gaat zeker geen 3-0 of 0-3 worden, de teams zijn aan elkaar gewaagd. Wij tonen het hele seizoen al een enorm stabiel te zijn en dat is de tegenstander ook. Het zijn de twee stabielste teams tegenover elkaar, dat wordt een mooi duel voor het publiek.” 

Bondscoach

Van Wezel heeft enorm veel zin om als bondscoach aan de slag te gaan in Noorwegen. “Ik hoop dat ik daar echt iets moois kan neerzetten. Ze hebben een paar goede speelsters, maar toch is het beperkt. Noorwegen heeft sterke atleten, is een goed georganiseerd land en heeft een ambitieuze bond.” 

Toch moet er nog heel wat gebeuren om de doelstelling van Van Wezel te bewerkstelligen. “Ze lopen erg achter qua volleybal know-how. Ik hoop het daar flink te professionaliseren en ik geloof er in dat er veel mogelijk is. Ze zijn erg ambitieus en er kan en mag veel. Ze missen alleen kennis en ervaring, daar kom ik voor. Het doel is om in een paar jaar door te groeien naar een team dat structureel meedoet op Europese kampioenschappen.” 

Bij de vrouwen gaat de strijd om de beker zondag 18 februari vanaf 15:30 uur tussen Sliedrecht Sport en Eurosped. Klik hier voor meer info en tickets voor die wedstrijd.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×