Beachvolleybal Team Nederland

Twee teams plaatsen zich voor hoofdtoernooi Qinzhou

In het Chinese Qinzhou is vannacht een FIVB 3 sterrentoernooi gestart met de kwalificatie. Daarin kwamen twee Nederlandse teams in actie. Tom van Steenis en Ruben Penninga, sinds kort een duo, en Dirk Boehle en Steven van de Velde wonnen en plaatsten zich daarmee voor het hoofdtoernooi.

Tom van Steenis en Ruben Penninga vormen een nieuw duo binnen Beachvolleybal Team Nederland, ze speelden wel eens samen in de zaal en ze kennen elkaar door en door. Deze week staan ze voor het eerst naast elkaar op de World Tour. Het begin was goed, ze stonden vannacht tegenover de Chinezen Wang Yanwei/Yan Tingyang en wonnen met 2-0 (21-19 en 21-16). Ze blikten erg tevreden terug. “Het is pas ons tweede toernooi samen en het geweldig dat we ons plaatsen. We hebben een jetlag, trainden maar vier dagen dus ik ben heel blij dat we op het centercourt tegen het thuisland speelden en wonnen,” zo vertelt Penninga.

Zijn nieuwe partner vult hem aan. Van Steenis: “Dit is voor ons een hele goed ervaring, we spelen in zware omstandigheden hier. Het is echt extreem warm en dat maakt het heel lastig spelen. Ik ben trots dat we deze gepakt hebben. Het is enorm leuk om nu met Ruben te spelen, we zijn enorm goede vrienden en om dan samen in het veld te staan is bijzonder.”

Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde doen mee aan het 3 sterrentoernooi in China. Ze wonnen na een hele spannende partij met 2-1 (21-13, 13-21 en 15-12) van het Deense team Abell/Thomsen. Het duo is erg gemotiveerd om het goed te doen in China, ze willen namelijk zo veel mogelijk punten verzamelen om volgend seizoen meer FIVB toernooien te kunnen spelen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×