Op het Europees kampioenschap voor mannen onder 20 zijn aan de vooravond van het evenement twee teams naar huis gestuurd. Bij Turkije en Oekraïne zijn in totaal drie positieve coronatests afgenomen na aankomst in Tsjechië. Beide teams zijn in quarantaine geplaatst en zullen Brno spoedig verlaten. De CEV laat weten geen enkel risico te willen nemen voor de gezondheid van alle betrokkenen en dus zijn de strikte protocollen direct opgevolgd.

Voor Jong Oranje houdt dat in dat hun poule van zes teams naar vier teams is teruggebracht. De CEV heeft in overleg met alle afvaardigingen besloten Poule I uit zes teams te laten bestaan. Er is een nieuw speelschema opgesteld. Nederland zal in Poule II nu nog uitkomen tegen Duitsland, Belarus en Rusland. Dezelfde regeling als voorheen blijft, de nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finales. De nummers 3 en 4 spelen door voor de plekken 5 t/m 8.

Jong Oranje had op zaterdagmiddag moeten aanvangen tegen Turkije, maar die wedstrijd is nu dus komen te vervallen. De eerste wedstrijd van Nederland is nu zondag middag om 16.00 uur tegen Duitsland. Het treffen tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van de oosterburen is live te zien op deze website: https://www.me2020u20.cz/. Alle wedstrijden van het EK U20 zijn daar live te volgen.

Aangepast speelschema Jong Oranje

Datum

Tijd

Wedstrijd

zondag 27 september

16.00 uur

Duitsland - Nederland

maandag 28 september

18.30 uur

Nederland - Belarus

donderdag 1 oktober

18.30 uur

Rusland - Nederland

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×