Zowel bij de vrouwen als bij de mannen staat er dit weekend een topwedstrijd op het programma, op zaterdag spelen koploper Active Living Orion en nummer 2 van de ranglijst Amysoft Lycurgus tegen elkaar, op zondag ontvangt Apollo 8 (3e) directe concurrent Laudame Financials VCN. In totaal zijn er drie wedstrijden vanwege coronagevallen uitgesteld.

Mannen
Deze zaterdag zijn er drie wedstrijden bij de mannen, het treffen tussen VoCASA en Numidia TopVolleybal Limburg is uitgesteld. De meeste aandacht zal uitgaan naar de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie, Active Living Orion en Amysoft Lycurgus. Orion speelde afgelopen woensdag nog Europees, zij plaatsten zich voor de volgende ronde in de CEV Cup door IBB Polonia London te verslaan in vijf sets.

Voor Amysoft Lycurgus is het alweer even geleden dat zij in actie kwamen, op 6 november was dat tegen Numidia TopVolleybal Limburg, wat uitdraaide op een gemakkelijke overwinning. Er zijn tot nu toe twee toppers geweest bij de mannen, Draisma Dynamo versloeg Lycurgus, Orion was te sterk voor Dynamo. Wie gaat de derde van dit seizoen winnen?

Programma

Programma SP8 MN FB

Vrouwen
In de Dames Eredivisie gaan twee wedstrijden die voor zondag stonden gepland niet door, Eurosped – Draisma Dynamo en ARBO Rotterdam/FAST – Team22. Op zaterdag gaat koploper Sliedrecht Sport de strijd aan met Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 die vorige speelronde Apollo 8 nog tot een vijfsetter wisten te dwingen. In de middenmoot wordt ook flink gevochten, Djopzz Regio Zwolle Volleybal (5e) speelt tegen Voltena (8e) en Booleans/VV Utrecht (7e) neemt het op tegen Peelpush (9e).

Zondag nog maar een wedstrijd, nummer 3 Apollo 8 ontvangt nummer 4 Laudame Financials VCN. Beide teams staan in punten gelijk, een punt achter koploper Sliedrecht. Team22 is als enige nog ongeslagen, maar zal na de reguliere competitie afscheid nemen van de Eredivisie. Apollo speelde donderdag haar eerste Europese duel, er werd nipt met 3-2 verloren van Tenerife La Laguna. De winnaar op zondag doet goede zaken bovenin de Eredivisie.

Programma

Programma SP8 VR FB

Livestreams
Alle wedstrijden van dit weekend zijn via de livestreams te volgen. Via het programma van de vrouwen en de mannen kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×