Podcast Sportcafé DeWeerelt: “Twee weken vakantie is echt lang”

Podcast Sportcafé DeWeerelt: “Twee weken vakantie is echt lang”

In Sportcafé DeWeerelt schoven onlangs wereldkampioen zeilen Annemiek Bekkering en één van onze eigen Lange Mannen, Robbert Andringa, aan. Met Etienne Verhoeff en Francisco Elson (ex-NBA) praatten zij over hun leven als topsporter en de weg naar de top. Het werd een gesprek vol mooie verhalen, verschillen, overeenkomsten en hilarische anekdotes.

Andringa: “Sinds het OKT waar we tegen de verwachting een kans hadden tegen de VS, willen we weer een stap hoger. Ook bij het EK gaat het weer echt ergens om. Er is meer belangstelling en dus meer druk, maar dat vind ik juist lekker.” Ook Bekkering is nog ambitieus genoeg na het veroveren van de wereldtitel: “Die WK-titel heb je nodig op weg naar de Spelen waar we echt een medaille willen pakken.”  

Meer weten en meelachen over onder meer bijgeloof, de bijnaam van Andringa en de zangkunsten van Bekkering, luister hier de volledige podcast!

De zeilster en de volleyballer 
Annemiek Bekkering is wereldkampioen in de 49erFX. De zeilster heeft zich met Annette Duetz geplaatst voor de Spelen in Japan. Daar is een medaille het doel. Net terug uit Tokio schuift ze aan in Sportcafé DeWeerelt om te praten over haar ambities, de liefde voor het zeilen, de wind leren lezen en samen in een boot stappen.

Aan de andere kant van de tafel zit Robbert Andringa. Hij maakt al jaren deel uit van de Nederlands mannen volleybalteam. Op een haar na kwalificeerden de mannen zich onlangs voor de Olympische Spelen. In januari krijgen ze een laatste kans. Andringa dankt zijn bijnaam bij de Lange Mannen aan de (zware) blessures in zijn carrière. Vrijdag start voor hem en de andere Lange Mannen het EK in Ahoy.

Café DeWeerelt 
Deze podcast is de tweede uit de serie van Sportcafé DeWeerelt; de eerste kun je hier beluisteren

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×