Dit weekend gaat de tweede helft van het reguliere Eredivisieseizoen van start. Bij de vrouwen staan wedstrijden van topploegen Sliedrecht Sport en Apollo 8 op het programma, bij de mannen blijft het spannend in de strijd om de vierde plek. Ook koploper Active Living Orion komt in actie. Kan het team ongeslagen blijven? Helaas zijn meerdere wedstrijden uitgesteld vanwege coronabesmettingen of quarantaines bij verschillende teams.

Mannen

Active Living Orion neemt het zaterdag op tegen Simplex SSS. Het team uit Doetinchem heeft nog geen wedstrijd verloren en staat momenteel bovenaan de ranglijst met 31 punten. Daaronder staat Draisma Dynamo met 30 punten en Amysoft Lycurgus staat derde met 27 punten. De nummers 2 en 3 zouden elkaar dit weekend treffen in een spannend duel, maar deze wedstrijd is uitgesteld.

De top-3 bij de mannen ligt dicht bij elkaar, maar ook in de strijd om de vierde plek is het spannend. Sliedrecht Sport en VoCASA hebben beiden 16 punten uit 11 wedstrijden en hopen deze week de volle punten binnen te slepen. Op zaterdag speelt VoCASA thuis tegen RECO ZVH. Op zondag nemen de mannen van Sliedrecht Sport het op tegen Numidia TopVolleybal Limburg.

Programma

220107 Programma mannen

Vrouwen

Sliedrecht Sport sloot de eerste helft van het seizoen teleurstellend af. ARBO Rotterdam/FAST zorgde voor een grote verrassing door de koploper met 3-0 te verslaan. Dit weekend komen beide teams in actie: Sliedrecht Sport neemt het zaterdag op tegen Eurosped, ARBO Rotterdam/FAST speelt zondag tegen VC Sneek. Weet ARBO Rotterdam/FAST hun hoge niveau vast te houden?

Apollo 8 profiteerde maximaal van het verlies van Sliedrecht Sport. De ploeg staat momenteel tweede, met maar één punt verschil. Op zondag speelt het team uit Borne thuis tegen Booleans/VV Utrecht, een duel dat in oktober met 3-0 gewonnen werd door Apollo 8.

Waar Sliedrecht Sport en Apollo 8 al 12 wedstrijden speelden, kwam Team22 dit seizoen pas 9 keer in actie. Het team staat op dit moment derde, maar verloor nog geen wedstrijd. Zondag zou Team22 het opnemen tegen Draisma Dynamo, maar deze wedstrijd is uitgesteld. Ook het duel tussen Regio Zwolle Volleybal en Laudame Financials VCN is uitgesteld, evenals de wedstrijd tussen Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 en Peelpush.

Programma

220107 Programma vrouwen

Livestreams

Alle wedstrijden van deze speelronde zijn via de livestreams te volgen. Via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de streams uit. Je kunt de wedstrijden ook in de Mijn Volleybal-app kijken door linksboven op het scherm-icoontje te klikken.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×