De Nederlandse volleyballers hebben vanavond goede zaken gedaan in de Volleyball Nations League. Oranje speelde op hoog niveau en versloeg Iran met 3-0. Zondagavond speelt de equipe van bondscoach Roberto Piazza de vierde wedstrijd van de VNL, tegen Australië.

Basisopstelling

Bondscoach Roberto Piazza koos tegen Iran voor een basisopstelling met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Twan Wiltenburg (middens) en Robbert Andringa (libero).

Killblock Luuc van der Ent op setpoint

Oranje begon goed aan de wedstrijd, maar keek aan het einde van de eerste set toch tegen een 19-21 achterstand aan. De Lange Mannen toonden veerkracht, kwamen langszij, en verdienden op 24-23 hun eerste setpoint. Iran werkte het eerste setpoint nog weg, maar bezweek op het tweede. Het was invaller Luuc van der Ent die met een killblock de setwinst veiligstelde: 26-24.

Fabian Plak blinkt uit

In de tweede set nam Nederland sneller afstand van Iran, toen het van 9-9 uitliep naar 12-9. Fabian Plak was de absolute uitblinker in deze set. Hij scoorde vandaag 11 punten, en was zowel met zijn aanval als met zijn blokkering succesvol. Na een mooie score van Thijs ter Horst (vandaag goed voor 14 punten), ging de tweede set met 25-21 naar Oranje.

Nimir scoort 20 punten

Iran gaf zich niet gewonnen en ging in de derde set met 5-8 aan de leiding. Nederland kwam echter snel terug, en nam vanaf 17-17 definitief afstand. Een challenge op touché pakte gunstig uit voor Oranje, en leidde tot hilariteit bij Nimir Abdelaziz en de Iraniër Sharifi Morteza.

Het was Nimir die zijn team bij de hand nam en met 20 scores vandaag topscorer werd. De aanvoerder zat beduidend beter in zijn spel dan tijdens de openingswedstrijd tegen Japan, en was vaak beslissend.

Zondagavond tegen Australië

Op zondagavond, om 21.00 uur, speelt Nederland zijn vierde wedstrijd in de Volleyball Nations League. Australië is dan de tegenstander. Dit duel is uiteraard opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag vrijdag:

Nederland – Iran 3-0 (26-24, 25-21, 25-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×