Donderdagavond hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van Queen & King of the Court. Het duo werd poulewinnaar en bemachtigde daarmee niet alleen in plek in de volgende ronde, maar ook de gouden bal. Pleun Ypma en Emi van Driel eindigden als tweede in de poule en zijn ook door naar de kwartfinale.

Vier Nederlandse teams naar kwartfinale
Pleun Ypma en Emi van Driel, de Queens van Hamburg, speelden donderdagavond een sterke sessie. Het duo eindigde alle drie de rondes op de tweede plek en verzekerde zich zo van een plek in de kwartfinale. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn door naar de kwartfinale. De Nederlanders werden tweede in de eerste ronde, waarna ze de tweede en derde ronde overtuigend wonnen. Als poulewinnaar nemen ze een gouden bal mee naar de kwartfinale, die ze op elk gewenst moment in mogen zetten om een rally opnieuw te spelen.

Mart van Werkhoven en Matthew Immers maken ook nog kans op een plek in de kwartfinale. De Nederlanders lagen er in hun poule als tweede uit, maar krijgen vandaag om 14.00 uur een herkansing in de play-offs. Ook Katja Stam/Raïsa Schoon en Christiaan Varenhorst/Ruben Penninga komen vandaag in actie. Zij plaatsten zich woensdagavond al voor de kwartfinale. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema.

Piersma/Van Driel en Boehlé/Sengers uitgeschakeld
In de poulefase vlogen Emma Piersma en Mexime van Driel er gisteren in de eerste speelronde uit. Later op de avond kregen ze in de play-off nog een kans om hun verblijf te verlengen, maar ook daar kwamen ze niet verder dan de eerste ronde. Ook voor Dirk Boehlé en Mees Sengers eindigde het toernooi in de play-offs. De kwartfinale was binnen handbereik voor het duo, maar de laatste aanval van Boehlé - die met een punt de overwinning had kunnen claimen - viel nét buiten de lijnen.

Volg de Queen & King of the Court

Met een YouTube premium account kan je alle wedstrijden op het YouTube-kanaal van CEV Volleyball bekijken. De wedstrijden zijn ook te zien op EuroVolley.tv (€ 2,99) en Ziggo (Sport) Kanaal 13 en 14.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×