Van der Ham en Vismans uitgeschakeld op EK

Van der Ham en Vismans uitgeschakeld op EK

Voor Jannes van der Ham en Sven Vismans is het DELA EK Beachvolleybal geëindigd in de poulefase. In Rotterdam verloren de Nederlanders ook hun derde wedstrijd, de Russen Semenov en Leshukov waren duidelijk een maatje te groot en wonnen binnen een half uurtje met 21-12 en 21-12. Van der Ham was realistisch na afloop: “Dit toernooi komt voor ons nog iets te vroeg, dat is jammer.”

De wedstrijd in Rotterdam ging vanmiddag erg snel. Dat hadden alle Nederlandse supporters graag anders gezien, maar de Russen speelden een ijzersterke wedstrijd en veroverden daarmee de poulewinst. Zowel de eerste als de tweede set eindigden in 21-12. Dat was vooral dankzij het enorm sterke blok van de boomlange Semenov, die ook serverend veel directe punten scoorde. Van der Ham en Vismans kregen er geen grip op en dropen teleurgesteld af.

Van der Ham keek met een gemengd gevoel terug op het DELA EK Beachvolleybal. “Ik sta hier met een dubbel gevoel, het is jammer dat we nu er uit liggen. Deze wedstrijd was pittig, vooral omdat de Russen zo’n topservice produceerden en dat keer op keer. Dat hebben we in de Nederlandse eredivisie niet, dus kom je snel in de problemen. We kwamen niet onder de druk uit en konden niet in ons eigen spel komen.”

Ook met de hoge en sterke blokkering hadden de Nederlanders veel problemen. “Waar ik blij mee ben is dat we wel veel gevarieerd hebben in deze wedstrijd. Maar dat was niet genoeg, ook omdat we moeite hadden met het blok van Semenov. Zo’n blokkering treffen we eigenlijk nooit, dat maakt het lastiger om te schakelen.” Ondanks de grote teleurstelling, kon Van der Ham ook iets positiefs benoemen vlak na de uitschakeling. “We hebben hier laten zien dat we op dit niveau wel degelijk tegenstand kunnen bieden. We hebben ook pech gehad met de loting, in de poule des doods met drie internationale topteams.”

Van der Ham en Vismans spelen nu ruim een jaar samen en zijn steeds meer internationaal actief. Van der Ham: “Dit EK kwam achteraf denk ik net iets te vroeg voor ons. We moeten op dit niveau nog veel leren, dat kan alleen als we de komende tijd zo veel mogelijk op de World Tour spelen en ervaring opdoen op het allerhoogste niveau.”  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×