Van der Ham: veelzijdig en multifunctioneel bij Zaanstad

Van der Ham: veelzijdig en multifunctioneel bij Zaanstad

Hij speelde dit seizoen al op meerdere posities voor Zaanstad: Jannes van der Ham. De beachvolleyballer blijkt erg veelzijdig en werd door zijn trainer dit seizoen al ingezet als passer/loper, diagonaal en middenman. "Ik kan me op meerdere posities onderscheiden en belangrijk zijn voor het team." Tegen het Talentteam hoopt hij zaterdagavond weer uit te blinken in de eredivisie.

Na een drukke, volle beachvolleybalzomer besloot Van der Ham (nummer 8 op de foto's) weer de zaal in te gaan bij Zaanstad. Hij speelde met zijn partner Sven Vismans ook internationaal met als hoogtepunt het DELA EK Beach in eigen land. Dat hij als beachvolleyballer erg veelzijdig is, toont hij nu in de zaal ook aan. Hij werd al op alle drie de aanvallende posities opgesteld. Hoe gaat dat? Een aantal vragen aan Van der Ham.

Hoe bevalt het je bij Zaanstad?
"Bij Zaanstad bevalt het me heel erg goed. Na een wat mindere periode waarbij ik onder andere het NK beachvolleybal niet heb gespeeld, ben ik sinds kort aan een nieuwe uitdaging bezig."

Je bent al op meerdere posities ingezet, hoe is dat?
"Vanuit het beachen en mijn zaalervaring ben ik open de uitdaging ingegaan. Het feit dat ik op meerdere posities inzetbaar ben, maakt mij veelzijdig en nuttig voor het team. Ik ben het seizoen begonnen als passer/loper, dat was ook in verband met een blessure. Nadat hij fitter werd, was ik meer nodig op het midden. Toch bleek tijdens wedstrijden en op training ook dat de diagonaal positie niet altijd stabiel is. En dat maakte de keuze op de dia weer logisch."

Welke positie bevalt je het meest
"Zelf heb ik niet echt een duidelijke voorkeur. Wel is het een feit dat mijn blokkerende kwaliteiten goed zijn en dat komt op het midden het beste tot zijn recht. Desondanks denk ik wel dat als ik mij kan richten op één positie, ik echt het beste uit mijn spel kan halen. Wanneer blessures en ziektes minder worden, zal dat vanzelf komen. Tot die tijd kan ik mij op veel posities onderscheiden en belangrijk zijn voor het team."

Zaanstad Juichen

Hoe kijk je naar het seizoen tot nu toe?
"Dat we veel verliezen is helaas een feit. Je merkt nog dat we soms fouten niet van elkaar accepteren. Dat is niet erg, maar het zou beter zijn als we ze analyseren en er iets mee doen. Dit is een mentale opgave binnen het team, het wordt tijd dat we daarin de rug rechten en doorgaan met de taken die iedereen moet doen. Alleen zo gaan we die wedstrijden in ons voordeel beslissen. Ik ben ik er toch van overtuigd dat we hier bovenop kunnen komen. Zolang we het maar samen gaan doen."

Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag tegen het Talentteam?
"Ik denk dat het een spannende wedstrijd zal worden. Ik hoop dat we van de fouten in de vorige wedstrijd hebben geleerd en verder gaan met waar we mee bezig zijn. Ik heb vertrouwen in een goede uitslag voor ons. Wanneer we hard werken en meer van elkaar gaan accepteren kunnen we van iedereen winnen!"

Fotograaf: Eric visch 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×