Van Gestel / Wesselink uitgespeeld op DELA EK Beach

Van Gestel / Wesselink uitgespeeld op DELA EK Beach

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink zijn er donderdagmiddag niet in geslaagd de tussenronde van het DELA EK Beachvolleybal te overleven. De Nederlandse beachvolleybalsters verloren in Utrecht in de tussenronde van het Duitse duo Borger / Kozuch. De Duitse dames zijn op het EK als zevende geplaatst. Van Gestel en Wesselink mochten deelnemen dankzij een wildcard.

Van Gestel en Wesselink speelden in het sfeervolle stadion op de Neude een uitstekende eerste set. Lang stonden de Nederlandse routiniers aan de goede kant van de score, en dat resulteerde tot twee setpoints op eigen service.

Margareta Kozuch, die een grote carrière maakte in het zaalvolleybal, en Karla Borger werkten met twee goede side-outs deze Nederlandse setpoints met succes weg, en sloegen vervolgens zelf toe. De manier waarop het Duitse duo de spannende eerste set met 27-25 won was niet fraai. Toen een overduidelijke touché van blokkeerster Kozuch door de arbiter werd gemist, ging de setwinst tot ontsteltenis van Van Gestel en Wesselink naar Duitsland.

In de tweede set slaagde Nederland er niet meer in om aan te haken. Kozuch en Borger wonnen met 21-15 en spelen vanavond in de achtste finale tegen het Zwitserse koppel Betschart/Hüberli. 

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×