Oranje

Van videoscout naar toptrainer

Heb je ambities om een toptrainer/coach te worden? Wil jij jezelf nog beter bekwamen in de tactieken en patronen van de volleybalsport? Treed in de voetsporen van bondscoach Jamie Morrison en zijn assistent Eelco Beijl en meld je aan als videoscout van de Nederlandse Volleybalbond!

Als videoscout ondersteun je de technische staf van Oranje met onmisbare data van zowel het eigen team als de tegenstanders. Doordat je op een andere manier naar het spel leert kijken, word je er zelf bovendien een veel betere volleybaltrainer/coach van.

Voorbeelden van (top)trainers die deze route ook hebben bewandeld, zijn er genoeg. Bondscoach van de Oranje volleybaldames Jamie Morrison is zo begonnen, zijn assistent Eelco Beijl volgde hetzelfde pad en ook Talentcoach en voormalig assistent-bondscoach Arnold van Ree was een tijd videoscout: “Mijn periode als videoscout liet me volleybal op een compleet andere manier begrijpen; ik leerde veel scherper naar het spel kijken. Wat mij betreft een voorwaarde voor succesvol coachen! Bovendien dragen je analyses direct bij aan het eindresultaat.“

Videoscouting kun je zien als een verdieping van je vakgebied, een bijzonder zinvolle investering in je trainer/coachschap. De Nevobo biedt mensen die willen worden opgeleid de kans om:
- hun kennis en kunde bij te schaven in een topsportomgeving;
- onder deskundige begeleiding de rol van videoscout onder de knie te krijgen;
- bij gebleken geschiktheid te worden aangesteld in de staf van de nationale jeugdteams.

Van toekomstige scouts vragen wij commitment om er (vrije) tijd in te stoppen: Er zal veel geoefend moeten worden. Handigheid met computers is een pré, maar geen noodzaak. Heb je interesse om opgeleid te worden tot videoscout: mail dan direct (uiterlijk vóór 3 oktober 2017) je CV en motivatie naar sanne.van.der.linden@nevobo.nl.

 

 

Foto: Ook Eelco Beijl en Jamie Morrison, nu aan het roer bij de Oranje volleybaldames, waren daarvoor videoscout bij de nationale teams (Foto Hoogendoorn)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×