Mart van Werkhoven/Steven van de Velde hebben zich geplaatst voor de round of 16 van het EK Beach in München. In de round of 24 versloegen ze de Italiaanse Lupo/Ranghieri in twee sets. Matthew Immers/Stefan Boermans en Leon Luini/Ruben Penninga zijn uitgeschakeld, beide duo’s verloren hun duel met 2-1.

Mart van Werkhoven en Steven van de Velde bemachtigden een plek in de round of 16 door Daniele Lupo en Alex Ranghieri uit Italië te verslaan. De Nederlanders wonnen de eerste set met ruime cijfers (21-12), waarna ze meer weerstand kregen van de Italianen in set twee. Lupo/Ranghieri had bij 19-20 één kans om de stand weer gelijk te trekken, maar Van Werkhoven en Van de Velde werkte het setpunt weg en verzilverde op 21-20 hun tweede wedstrijdpunt. De Nederlanders nemen het morgen voor een plek in de kwartfinale op tegen de Poolse Bryl/Losiak.

Dan komen ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie. Het duo plaatste zich dankzij poulewinst rechtstreeks voor de round of 16. Bij de vrouwen wordt vanavond al gestreden voor een plek bij de laatste 8. Om 19.00 uur staan Katja Stam en Raïsa Schoon in de round of 16 tegenover Makhno, In./Makhno, Ir. uit Oekraïne.

Immers/Boermans en Luini/Penninga uitgeschakeld
Matthew Immers en Stefan Boermans troffen vandaag Pablo Herrera en Adrián Gavira. De Spanjaarden wonnen de eerste set, maar het Nederlandse duo begon sterk aan de tweede set waarin ze al snel uitliepen naar 5-11. In het midden van de set lag het spel een tijd, omdat Boermans last kreeg van een blessure aan zijn hand. De Nederlanders besloten door te spelen en vochten zich knap naar een 20-20 overwinning. In de allesbeslissende derde set kwamen ze net tekort: met 15-11 ging de winst naar de Spanjaarden.

Ook Leon Luini en Ruben Penninga werden in de round of 24 uitgeschakeld. De zwaarbevochten eerste set ging met 24-26 naar het Nederlandse duo, maar in de twee daaropvolgende sets stelde Robin Seidl en Philipp Waller uit Oostenrijk hun plek bij de laatste 16 veilig.

Uitslagen round of 24

Herrera/Gavira - Immers/Boermans 2-1 (21-16, 20-22, 15-11)
Seidl, R./Waller - Luini/Penninga 2-1 (24-26, 21-15, 15-10)
Van Werkhoven/Van de Velde - Lupo/Ranghieri 2-0 (21-12, 23-21)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×