Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn in de kwartfinales van het viersterrentoernooi op de World Tour in Doha, Qatar uitgeschakeld. De Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser waren in twee sets te sterk. Door het verlies eindigen Varenhorst en Van de Velde op de vijfde plaats.

Na drie vermoeiende driesetters van woensdag, de laatste op 21.00 uur ’s avonds plaatselijke tijd, moesten Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde om 13.00 uur (Doha-tijd) op donderdag aantreden in de kwartfinale. De ervaren Lucena en Dalhausser zijn de nr. 11 van de wereld, de Nederlanders staan op de 26e plaats.

De Amerikanen pakten halverwege de set het initiatief, van 10-10 werd het 15-10 en was de set gespeeld. De geslepen Lucena en Dalhausser konden goed omgaan met de wind en warmte en speelden de set geroutineerd uit: 21-18.

In de tweede set opende Nederland nog met een voorsprong, maar net als in de eerste set maakten de Amerikanen vanaf de technische time-out (11-10) het verschil. Via 14-10 werd het 21-16.

Punten voor de ranking
Varenhorst en Van de Velde eindigen nu op de vijfde plaats, wat goed is voor 480 punten voor de wereldranglijst en ook voor de olympische ranking.

De komende maanden zullen er nog minimaal zes viersterrentoernooien georganiseerd worden waar punten te verdienen zijn. Alle punten zijn welkom in de strijd om tickets voor de Olympische Spelen. Varenhorst en Van de Velde staan nu op de 27 plaats van de olympische ranking, als zij op 14 juni bij de beste 15 teams op de geschoonde lijst staan (maximaal 2 deelnemers per land) kwalificeren zij zich voor Tokio. Lukt dat niet, dan is het olympisch kwalificatietoernooi dat van 23 tot en met 26 juni in Scheveningen wordt gehouden de laatste kans voor kwalificatie.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×