VC Sneek deed gisteren voor het massaal aanwezige publiek er alles aan om minimaal een set te veroveren tegen de Italiaanse topploeg Casalmaggiore. Dat lukte helaas net niet in het CEV Cup duel, maar de Friese ploeg verdient complimenten voor de vechtlust: 0-3 (18-25, 24-26,14-25). Sliedrecht Sport verloor in Frankrijk met 3-0 van Beziers Volley.

In Sneek zat de sporthal bomvol. Bij het Europese duel was er sprake van een geweldige ambiance. Petra Groenland begon aan het duel met Tromp, Boonstra, Van Wijnen, Jasper, Sikkes, Braaksma en Popma. De Italiaanse bezoekers maakten meteen indruk, aanvallend waren ze gelijk heel fel. Dat leverde een vroege voorsprong op: 2-7.

Vooral aanvoerster Martina Guiggi, Sarah Pavan en Brayelin Martinez maakten indruk in Sneek. De thuisploeg wist niet onder de druk uit te komen, ook omdat Casalmaggiore sterk serveerde, en verloor de eerste set met 18-25. Maar Sneek wilde voor het enthousiaste publiek alles geven in ging beter spelen in de tweede set.

Sneek vocht in de tweede set voor wat het waard is. De ploeg kwam op een mooie 9-4 voorsprong, de Italiaanse coach nam dan ook snel een time-out. Hij nam er zelfs nog een en dat leverde het gewenste affect op, Casalmaggiore vocht terug naar 9-8. Lang ging het gelijk op, Sneek leek zelfs op weg naar setwinst. Het kwam op 22-19, maar de Italianen knokten zich terug tot 22-22. Sneek kwam op setpoint bij 24-23,maar haalde het net niet. De individuele klasse en de ervaring bij de Italianen gaf de doorslag: 24-26.

Het verzet van Sneek was gebroken en in de derde set knalde de Italiaanse topploeg hard door. Casalmaggiore maakte weinig fouten en liep eenvoudig uit naar 11-18. Bij Sneek slopen er te veel fouten in het spel en zo ging het duel alsnog verloren na een sterke tweede set. Het werd 14-25 en daarmee 0-3.

Jongste debutant ooit

Sliedrecht Sport speelde voor de CEV Cup eerst een uitwedstrijd. Het lukte de ploeg van trainer Matt van Wezel niet om te stunten op bezoek in Frankrijk tegen Beziers Volley. De Franse dames waren duidelijk iets te sterk, al vocht Sliedrecht Sport wel hard voor elk punt.

Maar dat was niet genoeg, de klasse van de Franse ploeg maakte het verschil op de essentiële momenten en zo werd het 25-17, 25-19 en 25-21. Een lichtpuntje was er zeker ook. De 15-jarige Jolijn de Haan maakte haar debuut. De speelster van Pré Jeugd Oranje werd in Frankrijk de jongste debutant ooit voor Sliedrecht Sport. Ze speelde in set één en twee en deed dus nu al waardevolle Europese ervaring op.

Op 10 januari wordt de return gespeeld in Sliedrecht.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn